gn02931341 發表於 2014-10-18 20:14

hin5509 發表於 2014-10-18 16:55 static/image/common/back.gif
入左兩次廠都只係 reset部機咋!
d師父話check唔到部amp有問題.....
只話我有過載記錄,我問佢點解,

咁我部又唔會鎖ge~"~? 我都試左10幾次.......

hin5509 發表於 2014-10-19 12:15

gn02931341 發表於 2014-10-18 20:14 static/image/common/back.gif

或者係高階型號才會鎖機呱!

billymud 發表於 2014-10-19 13:25

gn02931341 發表於 2014-10-18 20:14 static/image/common/back.gif

usb port 有冇事 (ie. 超 volt >7v or 跌 volt <4v?
開關 so many times 都唔 lock ?可能內有 cable 接足不良喎。開殼 "熬"下D interconnect 喇,咁做又唔 high tech 又安全。{:1_352:}

rayray_72 發表於 2014-10-19 20:44

唔知C兄有無試過咁呀?
只是隨便在網上找找而已:http://www.fixya.com/support/t7612584-pioneer_sc_lx83_turn_after_power
JUST PRESS ADVANCED SURROUND & ENTER FOR LIKE 3 SECONDS.. THAT WILL RESET THE SYSTEM CHIP INSIDE.. :)
以上是其中有人這樣回答..

本人申報.我沒有LX83 不對請勿插

gn02931341 發表於 2014-10-22 20:08

hin5509 發表於 2014-10-18 16:55 static/image/common/back.gif
入左兩次廠都只係 reset部機咋!
d師父話check唔到部amp有問題.....
只話我有過載記錄,我問佢點解,

想問c兄鎖機即係點?完全開唔到機?
(Post76 Android 手機版送出)

50132938 發表於 2014-10-23 17:44

我都試過, 同你同一部機, 開一陣就自動shutdown, ipod 燈係咁閃,, 但無鎖機, 你可以試下hard reset 先, 又試下unplug 所有speaker cables...
我個case 就底板有問題, 樂聞唔識修理, 我部都係水, 所以無番原廠, 去左第二度整, 換過塊底板

billymud 發表於 2014-10-23 21:02

50132938 發表於 2014-10-23 17:44 static/image/common/back.gif
我都試過, 同你同一部機, 開一陣就自動shutdown, ipod 燈係咁閃,, 但無鎖機, 你可以試下hard reset 先, 又 ...

請問在無 manual 可參考情況下, 點樣做hard reset ?

50132938 發表於 2014-10-23 21:52

billymud 發表於 2014-10-23 21:02 static/image/common/back.gif
請問在無 manual 可參考情況下, 點樣做hard reset ?

我果陣係部機auto shutdown 之前,夠時間做以下動作:

Copy from user manual:

1. Switch the receiver into standby
2. While holding down ENTER on the front panel, press the "STANDBY/ON" button, and the displayshows "RESET <NO>"
3. Select "RESET" using PRESET <-/->, then press ENTER on the front panel. The display shows "RESET?OK".
4. Press ENTER to confirm.

hin5509 發表於 2014-10-23 22:43

gn02931341 發表於 2014-10-22 20:08 static/image/common/back.gif
想問c兄鎖機即係點?完全開唔到機?
(Post76 Android 手機版送出)

係呀,按任何制都無反應,打去廠d師父教我d方法都唔得,
最終都係要入廠先得

billymud 發表於 2014-10-24 09:36

50132938 發表於 2014-10-23 21:52 static/image/common/back.gif
我果陣係部機auto shutdown 之前,夠時間做以下動作:

Copy from user manual:

哦, 感謝提點。
呢樣 "按鍵reset法" 解除鎖機( RELEASE Protect Mode) 我都有D認識。昨日我想請教 "hard reset", was meaning "hardware reset" -IMO,擬揭殼在機內的uCOM電子板用強制重置 (Force Reset to Factory Default)。
請問您還有資料嗎?
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: Pioneer LX83 自動熄機

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。