Rakehell 發表於 2014-10-8 10:47

ykluk 發表於 2014-10-8 10:06 static/image/common/back.gif
CHING部機真係流晒口水~~!!

你有無玩前上置~~?? 試吓玩吓yamaha既dialogue shift, 可以set返個 ...

多謝咁多位師兄加分{:6_195:}

我留返一對channel 想玩atmos 反射喇叭,不過luk爺你咁講我又心思思想試下個uplift 效果添,
如果放對 mirage 響前置頂會否試到呢個效果?家中老闆唔鍾意電視上面再有喇叭...
(Post76 Android 手機版送出)

Rakehell 發表於 2014-10-8 10:51

Krizzzz 發表於 2014-10-8 10:14 static/image/common/back.gif
Congratz ching!

ching d 相影得好靚, 個地櫃係度身訂造架喎, fit 到漏, 但個櫃腳線收哂口, 咁 ...

多謝師兄{:6_193:}

係呀個櫃訂造,本身密籠架,我見散熱又差,線又頂鬼住晒,把心一橫鋸走個背板,而家散熱無問題,係插線時要望住張相,摸石過河。

Krizzzz 發表於 2014-10-8 11:21

Rakehell 發表於 2014-10-8 10:51 static/image/common/back.gif
多謝師兄

係呀個櫃訂造,本身密籠架,我見散熱又差,線又頂鬼住晒,把心一橫鋸走個背板,而家 ...

要搞到鋸背板咁嚴重!? {:6_130:} 家中老細咁都俾permit??{:6_175:}

所以我搬屋果陣索性換埋做機架, 咁第時我點整老細都冇得咋形 {:6_138:}

Rakehell 發表於 2014-10-8 11:46

Krizzzz 發表於 2014-10-8 11:21 static/image/common/back.gif
要搞到鋸背板咁嚴重!?家中老細咁都俾permit??

所以我搬屋果陣索性換埋做機架, 咁 ...

鋸完外觀上無分別架,不過玩左一整日囉,要抬走晒d機再插返晒...

架其實好方便。
不過屋企多塵,我而家個櫃門都係開機時先打開。

xianglan 發表於 2014-10-8 11:56

Rakehell 發表於 2014-10-8 10:51 static/image/common/back.gif
多謝師兄

係呀個櫃訂造,本身密籠架,我見散熱又差,線又頂鬼住晒,把心一橫鋸走個背板,而家 ...

{:1_351:}

Krizzzz 發表於 2014-10-8 12:00

Rakehell 發表於 2014-10-8 11:46 static/image/common/back.gif
鋸完外觀上無分別架,不過玩左一整日囉,要抬走晒d機再插返晒...

架其實好方便。

係呀係呀 機架又穩陣又方便 真係好好架~ {:6_222:}

ykluk 發表於 2014-10-8 12:05

Rakehell 發表於 2014-10-8 10:47 static/image/common/back.gif
多謝咁多位師兄加分

我留返一對channel 想玩atmos 反射喇叭,不過luk爺你咁講我又心思思想試下 ...

front height同前置高度要有返咁上下距離先有效果, 因為其實front height係需要同中置成三角形先做得好, 如果老闆唔比放, 咁你只可以淨玩virtual front height.....{:8_395:}

不過我玩埋front height既對白聲真係好正~~雖然小弟只係用3020....{:9_434:}

kairiip 發表於 2014-10-8 18:43

{:6_193:}{:6_193:}有前上置正好多,我部山葉2040行前上置D聲正好多,山葉强項啊。

kame3019 發表於 2014-10-8 21:08

師兄SOFA係咪背牆?
見Mirage 2隻側邊效果如何^?

tonyoung 發表於 2014-10-8 23:03

Tks for share
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: Yamaha 3040 之初步報告

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。