goodabc2010 發表於 2014-10-7 21:33

inlocustwt 發表於 2014-10-7 19:07 static/image/common/back.gif
Ching舊年買h3
但現任已經係v8...?

我一月頭買既.....h3{:6_136:}
至於點解咁快就上cm....只能夠講喱個"學習既過程"比左唔少學費啦{:6_147:}

Andykong 發表於 2014-10-7 23:14

mankoo米高 發表於 2014-10-6 22:38 static/image/common/back.gif
請教beats差在什麼地方?可否分析等我知道多些以作日後選擇時參考?感謝...

每個人的聽感和要求唔同,我既聽感同成日同呢度D 師兄搭唔埋咀啦,所以功能耐用呢 D 客觀野就越多人講越要信,但聽感就個人優先。

不如你講下由 H3 轉到 Beat Pro 你覺得有什麼得失?咁樣間接可以讓大家認識你既取向和要求,大家會易傾好多!

小瑟 發表於 2014-10-8 21:09

H3同BEAT PRO, 二件事來喎~~~{:6_177:}

mankoo米高 發表於 2014-10-8 22:19

小瑟 發表於 2014-10-8 21:09 static/image/common/back.gif
H3同BEAT PRO, 二件事來喎~~~

是的,否則不用換呢{:1_254:}

mankoo米高 發表於 2014-10-9 01:14

今晚試試用兩聲度聽,一插之下衰聲到想攞刀斬人!但想起部DAC1可能已經超過六年沒有用當中耳擴部份,那唯有開大音量放下耳機去做其他嘢,4隻歌後再聽...似返個人但仍然絕不收貨,10首歌後再聽...唔..有點似樣了,有點..Hifi feel,竟然還有撐開的音場感覺,但比較不習慣是音場係包住頭部而不是平常在前方的舞台感,但也感覺細緻人聲喉底聲也出了,樂器人聲分離度也有,再煲吓...

mankoo米高 發表於 2014-10-9 01:17

近來工作比較多,有空再談自己初進耳機世界的個人觀感和對Sony XBA H3 及 Beats pro 的感覺

goodabc2010 發表於 2014-10-9 09:56

mankoo米高 發表於 2014-10-9 01:17 static/image/common/back.gif
近來工作比較多,有空再談自己初進耳機世界的個人觀感和對Sony XBA H3 及 Beats pro 的感覺 ...

等你呀師兄{:6_167:}

michael 發表於 2014-10-10 07:33

耐心等待{:1_351:}

WallerHomie 發表於 2014-10-10 09:41

好多燒友都唔鍾意Beats依類品牌
但平心而論 Beats Pro算係一般 聽Pop/EDM還過得去
但同價位真係大把大牛好過佢 真正比到音場同分析力你
雖然我唔鍾意H3 但起碼有同價位既分析力 起碼好過Beats Pro
不過以Beats既質素黎講 Pro算係平衡
如果鍾意Pro既聲 換條渡銀銅拉下人聲同音場都唔錯

ykluk 發表於 2014-10-10 09:56

我仲以為邊位新手, 原來係米高大哥.........你都叫新手, 咁小弟要走返入阿媽個肚裡面.......{:6_161:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 新手米高報到,多多指教!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。