風仔風仔仔 發表於 2014-9-10 22:59

請問有冇AV AMP和5.1喇叭推介

今日和同事出去睇各大牌子既套裝機, (SONY, PANASONIC, LG, SAMSUNG, PHILIPS), 由2千到7千, 出來既聲音都唔多满意,
因為佢本身有BLU-RAY碟機,
所以想買部AV AMP和5.1喇叭.
兩樣加埋唔過8千, 喇叭要越細越好, 但又想好聲.

佢鐘意睇爆炸場面多既戲,

上網睇到ELAC 5.1, 喇叭細細, 唔知好唔好聲呢, 價錢平唔平呢.
http://www.elac.com/en/products/5.1-systems/5_1_Set_2060D_301_2/index.php

邊套BUDGET範圍呢.
又或者有没有其他推介.

goldberg0083 發表於 2014-9-10 23:24

兩樣加埋唔過8千有都一定不會好過套裝機
喇叭越細越不好聲, 因為是定律,
一百尺內都可以

Reactor 發表於 2014-9-10 23:33

要喇叭夠細而聲色又可以,可試吓Bose

gigigigig 發表於 2014-9-10 23:34

套装 MK Sound 一定没有投訴!

goldberg0083 發表於 2014-9-10 23:38

兩樣加埋唔過8千{:6_180:}

ykluk 發表於 2014-9-11 10:15

8千唔買套裝機真係堅難, 一係試吓yamaha soundbar, 一係去旺角友X, 好似11/F, 6/F或者德8地庫等等都可能有啲入門AV AMP+5.1套裝出售, 去唔去到8千就真係唔知喇....{:8_395:}

kennyhong 發表於 2014-9-11 10:22

sound bar好選擇

風仔風仔仔 發表於 2014-9-11 11:55

得閒去友誠睇睇.

wadee 發表於 2014-9-11 12:57

師兄,加多少少
好過嘥左8千

homealone 發表於 2014-9-11 13:07

8000只能买到有声,很难买到好声,philips的5.1套装感觉比较好,凶宅有得试。
(Post76 Android 手機版送出)
頁: [1] 2
查看完整版本: 請問有冇AV AMP和5.1喇叭推介

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。