white44water 發表於 2014-9-10 00:17

Anthem AV 510 推 KEF LS50 一問

心絲絲想 update
想入Anthem
請問 510夠力推 LS50未?(我知買710是最好)

謝謝

goldberg0083 發表於 2014-9-10 02:57

Anthem MRX 510 推KEF LS50 一定可以,為什麼會推不到呢
Anthem MRX 510 7-channel A/V receiver with Anthem Room Correction (ARC 1M); 100 watts per channel continuous power into 8 ohms.
型號 LS50
設計 二音路低音反射式
驅動單元 Uni-Q 驅動器陣列:
高頻:25mm (1 英寸) 通風式鋁製球形單體
低音中音單體:130mm (5.25 英寸) 鎂/鋁合金
頻率範圍 (-6dB) 47Hz - 45kHz
頻率響應 (±3dB) 79Hz - 28kHz
分音頻率 2.2kHz
擴大機要求 25 - 100 W
靈敏度 (2.83V/1m) 85dB
諧波失真第 2 與第 3 諧波(90dB, 1m)<0.4% 175Hz-20kHz
最大輸出功率 106dB
標示阻抗 8Ω (最低 3.2Ω)

sam12345 發表於 2014-9-10 13:32

標示阻抗 8Ω (最低 3.2Ω)
最低去到3.2都唔容易推!

goldberg0083 發表於 2014-9-10 19:26

Anthem MRX 510都唔容易推!
好MRX710拉ching你沒有得揀了{:6_208:}

white44water 發表於 2014-9-10 21:04

goldberg0083 發表於 2014-9-10 19:26 static/image/common/back.gif
Anthem MRX 510都唔容易推!
好MRX710拉ching你沒有得揀了

爭唔少......同埋無現貨....

請問Anthem保養有幾多年?
謝謝

goldberg0083 發表於 2014-9-10 21:36

white44water 發表於 2014-9-10 21:04 static/image/common/back.gif
爭唔少......同埋無現貨....

請問Anthem保養有幾多年?

通常都是一年{:6_189:}

Reactor 發表於 2014-9-10 23:28

KEF LS50 其實唔算難推。

佢係一隻頗中性的喇叭,用好一點的AV Amp 去推它,效果確能如實反映。

white44water 發表於 2014-9-10 23:35

Reactor 發表於 2014-9-10 23:28 static/image/common/back.gif
KEF LS50 其實唔算難推。

佢係一隻頗中性的喇叭,用好一點的AV Amp 去推它,效果確能如實反映。 ...

謝謝大家

會唔會買510,再儲下錢買部Creek Evolutionm 推
會唔會係更好既選擇?

定係710一步到位呢?
我60%戲40%音樂

goldberg0083 發表於 2014-9-11 00:05

{:6_183:}一定係710一步到位{:6_222:}
買部Creek Evolutionm 推510
計一計要幾錢先{:6_229:}

ginson 發表於 2014-9-11 09:54

The price difference of 510 and 710 isn't so large. If you have 40% of music, I suggest you buy 710, dun need another 2ch amp if not require very high sound quality.
頁: [1] 2
查看完整版本: Anthem AV 510 推 KEF LS50 一問

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。