louis001 發表於 2014-9-11 17:43

samuel8892000 發表於 2014-9-11 15:41 static/image/common/back.gif
Sommer唔好制呀.聲濛無分折力得D牛力.4mm仲濛過2.5mm.輸比紅腸好多.

師兄 我兩條都試過 我反而覺得 2.5mm 濛的 我之前用用4mm 夾安記 俾十仔用 的聲好過 2.5mm
最奇怪係 我之前用609 pk 過 夾我隻十仔 4mm 好聲過紅腸{:6_136:}
而家用鬼妹 反而紅腸夾的 所以好多野都係要睇器材配撘
冇話一定得 又冇話一定唔得 真係要試過先知 {:6_182:}

louis001 發表於 2014-9-11 17:44

ericlam168 發表於 2014-9-11 09:37 static/image/common/back.gif
sommer 4mm better than 2.5mm?

唔一定 真係要睇配撘 但如俾十仔用 4mm+安橋應該會夾的
我之前都有用過

avad 發表於 2014-9-11 17:46

samuel8892000 發表於 2014-9-11 15:41 static/image/common/back.gif
Sommer唔好制呀.聲濛無分折力得D牛力.4mm仲濛過2.5mm.輸比紅腸好多.

咁弊!!{:6_200:} 我重插係拖板煲緊{:6_168:}

ericlam168 發表於 2014-9-11 18:56

諗到頭都爆呀,一講起要夾就真係暈低,不要咁先係樂趣

louis001 發表於 2014-9-11 19:00

ericlam168 發表於 2014-9-11 18:56 static/image/common/back.gif
諗到頭都爆呀,一講起要夾就真係暈低,不要咁先係樂趣

安記其實用紅腸算係幾夾 加多少少建議用紅腸好的

N&E Audio 發表於 2014-9-11 19:24

louis001 發表於 2014-9-11 19:00 static/image/common/back.gif
安記其實用紅腸算係幾夾 加多少少建議用紅腸好的

我用緊條atlas 4mm,覺得幾好,夠分析力,俾av amp用夠力.是多芯線.不過 over 一千{:6_136:}

kenshineric 發表於 2014-9-11 19:38

師兄們講得無錯,儲下錢買貴小小,效果好好多。

試過用紅腸係onkyo 5009,不過最後用WWSE, 覺得佢用係onkyo度既分析力+力量平衡, 比用紅腸好d.

louis001 發表於 2014-9-11 19:49

kenshineric 發表於 2014-9-11 19:38 static/image/common/back.gif
師兄們講得無錯,儲下錢買貴小小,效果好好多。

試過用紅腸係onkyo 5009,不過最後用WWSE, 覺得佢用係onky ...

你想攞佢命咩 佢畢直一千咋{:6_176:}
WW 緊係好啦 不過如果用於AV系統 我會覺得紅腸肉地好的分析力就一定係WW贏
但如果冰紅就各有所長

homealone 發表於 2014-9-11 21:25

Gigawatt Lcy mk2 or mk3
(Post76 Android 手機版送出)

ericlam168 發表於 2014-9-12 18:51

咁搞法要食樹皮煲戲{:1_352:}
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 想幫部onkyo av amp換蛇

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。