dezispop 發表於 2014-9-11 23:39

cwyip 發表於 2014-9-11 23:00 static/image/common/back.gif
今曰終於可一試zx1 試機時有Michael Jackson 最新大碟係入面 不過就吾知乜format 我部x1060 就係 wav 二者 ...

執二手zx1玩住先啦。
等pha3就出嗰時入部二手pha2,
咁hkd7000樓下shold be ok {:1_345:}
(Post76 Android 手機版送出)

cwyip 發表於 2014-9-11 23:46

dezispop 發表於 2014-9-11 23:39 static/image/common/back.gif
執二手zx1玩住先啦。
等pha3就出嗰時入部二手pha2,
咁hkd7000樓下shold be ok

Cowon p1 mk 百記有得試 推到對w4r 底音好彈 夠曬力 可能24192 靚種關係吧 用左二年先知以前無好好餵飽對westone{:1_352:}

WallerHomie 發表於 2014-9-12 00:05

曾經有師兄講過ZX1最好唔好接PHA-2
因為ZX1係一部好有個性既DAP 你Digital In接PHA-2一野就收服左ZX1
出既聲又係PHA-2本身既解碼
我自己都用緊PHA-2 佢真係一部重染色既機黎...

要聽Hi-Res既話... F880+PHA-2經濟又實恵
我都唔建議買PHA-2當純AMP
一來佢強項係解碼 兩來佢既推力比手提純耳擴差得遠

如果你依然相信ZX1+PHA-2會有加乘既... 可以去馬 但唔好後悔
但ZX1當純轉盤實在冇咩意思
我寧願你PHA-2駁Notebook播DSD / ZX1接手提純耳擴仲好

cwyip 發表於 2014-9-12 00:21

WallerHomie 發表於 2014-9-12 00:05 static/image/common/back.gif
曾經有師兄講過ZX1最好唔好接PHA-2
因為ZX1係一部好多個性既DAP 你Digital In接PHA-2一野就收服左ZX1
出既 ...

But 聽完D貴野 聽吾番zx1 單見頭出聲 平D嗰部sony得64G 怕好快比我打爆 先謝brother 意見 因今日去mk showroom 試時部zx1 無乜電 試吾到加ph2 會變成乜聲 尼幾日去吸下毒先 {:1_352:}

cwyip 發表於 2014-9-12 23:05

今日再去showroom 試下zx1 加ph2力水 同層次都有明顯進步 音色比單機㕌了不少幾鐘意體積大了不少 . 之後落去百記想試下部ak 100 ii but no demo 得120ii 有demo 照試啦 得幾首hi def 歌仔 試左首RebeccaPidgenSpaish Harlem音色一定比zx1 滑同幼細好多 D聲出得淡淡定定 用w4r 49 50 夠曬聲 不過音埸就好似不夠寛同太Q貴 再試另一部cowon p1 不加amp 同dac 計 我like 佢口D 聲多過ak 120 iibut 9980 仲貴過我部notebook 買吾落手! 再上mingo 度運吉 上面有zx1 同部c字頭2k 手提amp 駁落去D聲好似仲靚聲過部pha2我就覺得D聲一定好過ak120ii 同 cowon p1 一件頭 樽頸原來係部amp 到 吉我部x1060 都幾靚聲Tim

trio_killer 發表於 2014-9-15 20:24

我都覺得如果要加PHA-2既話,不如買F88x 就或者黎緊出既A15

furuya 發表於 2014-9-15 21:51

買住ak120 再買traveller la

cwyip 發表於 2014-9-16 01:24

Traveller 好似教音量的時候好麻煩甘 未必買了or zx1加ph2 算 ,f88x 得64g 太多打爆了{:1_352:}

WallerHomie 發表於 2014-9-16 12:21

根本PHA-2本身已經好聲過ZX1多多聲
你買部PHA-2駁ZX1出黎個聲只係換左做PHA-2
同埋玩得PHA-2就預左加多部純AMP
你估PHA-2真係咁大力咩{:6_198:} 是旦搵部兩三千既手提AMP都大力過佢喇...

wing8032 發表於 2014-9-16 13:42

WallerHomie 發表於 2014-9-16 12:21 static/image/common/back.gif
根本PHA-2本身已經好聲過ZX1多多聲
你買部PHA-2駁ZX1出黎個聲只係換左做PHA-2
同埋玩得PHA-2就預左加多部純 ...

新手路過搭訕....唔係幾識野
小弟就係用F887加ONKYO HA200
買前試過搭PHA-2 原裝線試聽,夠唔夠力我唔識分,但感覺D聲好濛咁
試HA200用3.5線落,我覺得清好多...就落搭了{:1_352:}
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: Sony zx1 vs x1060

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。