the_1 發表於 2014-8-16 10:34

其實玩兩聲道要金錢多過AV好多(有要求計)
(Post76 Android 手機版送出)

chhanthony 發表於 2014-8-16 10:40

Gorgeous 發表於 2014-8-16 10:22 static/image/common/back.gif
我覺得AV好過聽歌, AV可以一家人一齊睇, 聽歌得你自己聽

小弟放棄兩聲道就係希望可以同另一半一齊做同一件事,否則一聽歌全屋人要入房,一個人霸住個廳。而真正原因兩聲道好貴。{:1_247:}

edlsang 發表於 2014-8-16 10:47

家中有小朋友,一星期每晚都要跟功課,星期六日也未必睇到—出戲!
反而每晚開着收音機/ 聽歌都可有些時間。

但自己知道自己都係鍾情 AV , 所以係吾會放棄追求 AV 熱情!

rayray_72 發表於 2014-8-16 10:51

對AV情有獨鐘,對兩聲道有愛好,
自我結論:量力而為,適可而止!{:6_142:}

dickkit 發表於 2014-8-16 11:01

量力而為,適可而止,,like
兩聲又好·,多聲又好,都係睇你有冇錢者,音響都係奢侈品。

ctmk 發表於 2014-8-16 11:36

CHING上得76呢度, 就好難搣走AV同HiFi兩樣毒, 繼續開心沉淪吧{:6_211:}

bigair 發表於 2014-8-16 11:52

我就中意睇戲多啦,睇戲可以話係一次生命旅程,無套電影都有不同的背景人物及故事,我試過淨睇電視明珠台電影,真係無乜投入感,所以我一定會留AV,買碟貴可以租黎睇,返正都係睇一至兩次,聽歌都會聽,不過真係要兩聲道出到靚聲,音壓上都唔可以太細聲,否則同聽收音機無分別,有時一家人一齊傾下講下,聽歌反而仲嘈到傾唔到計,反而睇戲會邊睇邊講套戲,以上只係我個人觀點{:6_182:}

redioleong 發表於 2014-8-16 12:07

rayray_72 發表於 2014-8-16 10:51 static/image/common/back.gif
對AV情有獨鐘,對兩聲道有愛好,
自我結論:量力而為,適可而止!

正,借分享。
(Post76 Android 手機版送出)

the_1 發表於 2014-8-16 12:18

收音機可玩古董胆收音機(像德力風根), 放在家很美觀.

m.m.m.m.m. 發表於 2014-8-16 12:19

一但燒起AV都可以貴過2ch, 喇叭後級發燒線可以是2chx4
有時齋主攻AV品牌可能更掠水, 因為市場選擇唔多, 好似AV Speakers噤, 一但正常播歌就知佢最多值1/3, 前級再貴幾十萬都是賣科技, 始終凸破唔到2CH-pre兩三萬音色
唯一有樣 Hi-end AV 相對最較2CH平....應算係部BDP
頁: 1 [2] 3 4 5 6
查看完整版本: 放棄AV考慮中。

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。