Wisstar 發表於 2014-11-12 12:23

終於上左個幕~~~哎呀~~打左8粒拉爆入去~~~D小朋友成日係樓下行來行去~~都係打多幾粒好~~
92寸~~感覺比我之前個100寸好似細左好多咁~~不過睇落去都幾好~~唔係好睇得出好我之前個平野的分別~~
可能我木眼~~哈{:1_262:}
仲有~~我之前個位又用唔到~~而家吊左出來~~俾老婆炸形~~咁核凸話~~唉~~
大家下次整野一定要第一野就好計清楚條數~~唔係就會變左而家咁~~
唔上唔落~~{:1_331:}

quntinchan 發表於 2014-11-12 12:46

筋肉人 發表於 2014-11-10 23:05 static/image/common/back.gif
不用客氣,幫到你就好啦, 你用乜機呀?整張全家福睇睇

筋肉哥, 放假先得嫻UPDATE.

My Happy Equipment.

quntinchan 發表於 2014-11-12 12:49

Wisstar 發表於 2014-11-12 12:23 static/image/common/back.gif
終於上左個幕~~~哎呀~~打左8粒拉爆入去~~~D小朋友成日係樓下行來行去~~都係打多幾粒好~~
92寸~~感覺比我之 ...

哎呀, 點解5考慮開闊假天花? 木板啫, CUT闊佢補返油咪得low.
又真係礙眼D, 仲係黑色.

Wisstar 發表於 2014-11-12 14:46

quntinchan 發表於 2014-11-12 12:49 static/image/common/back.gif
哎呀, 點解5考慮開闊假天花? 木板啫, CUT闊佢補返油咪得low.
又真係礙眼D, 仲係黑色. ...

好大工程WOO~~唔得啦~~屋企有大有細~~唔攪咁多野啦~~同埋已經好出個天花~~如果再出好核凸~~
本身我念住放係個天花到~~係入面係咪都睇唔到~~乜色都唔緊要啦~~點知重得咁緊要~~唉~
其差一著~~攪到咁~~{:1_348:}

Wisstar 發表於 2014-11-12 14:48

想問問點樣SET死佢落到指定高度~~唔想次次開都要上調下調咁~~好麻煩
THX~~

quntinchan 發表於 2014-11-12 16:04

Wisstar 發表於 2014-11-12 14:48 static/image/common/back.gif
想問問點樣SET死佢落到指定高度~~唔想次次開都要上調下調咁~~好麻煩
THX~~

前幾版有講,

Wisstar 發表於 2014-11-12 16:14

有兩個六角孔~~我試過上面個個整左係收唔到個幕上去~~應該係調邊個先啱~~調極都唔得咁~

quntinchan 發表於 2014-11-12 19:59

Wisstar 發表於 2014-11-12 16:14 static/image/common/back.gif
有兩個六角孔~~我試過上面個個整左係收唔到個幕上去~~應該係調邊個先啱~~調極都唔得咁~ ...

黃色(上)調幕收入的長短,白色(下)調幕下來的高低。放下後試下用匙轉大約一圈就有反應。

筋肉人 發表於 2014-11-12 23:00

quntinchan 發表於 2014-11-12 19:59 static/image/common/back.gif
黃色(上)調幕收入的長短,白色(下)調幕下來的高低。放下後試下用匙轉大約一圈就有反應。 ...

幾好,幾好,正正正,投係乜投影機來???{:1_328:}

quntinchan 發表於 2014-11-13 10:23

筋肉人 發表於 2014-11-12 23:00 static/image/common/back.gif
幾好,幾好,正正正,投係乜投影機來???

ching, 係用緊Panasonic PT-AE2000.
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16
查看完整版本: JK幕

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。