solokman 發表於 2014-8-2 19:24

TV經AMP出聲問題

以前tv >>amp駁光千
在amp Set好光千 input為tv
只需在amp按tv便可喇叭出聲

而家買左新tv(samsung h8800)同amp(onkyo 636)
大家hdmi都有arc
咁係咪唔洗再駁光千?
但如果我想睇tv在amp出聲
我應該按amp那個output呢?

wadee 發表於 2014-8-3 00:33

唔需光纖
你hdmi應該插amp嘅TV/CD
不過我都未試過
冇記錯睇說明書有講

860 發表於 2014-8-3 01:02

TV 同
Amp 都有aRC位

xhatax 發表於 2014-8-3 16:21

師兄,你係部636>設定>硬件設置揀HDMI

再係    HDMI 控制(RIHD)>>>揀    開   

不過最緊要係有條HDMI線由amp連 TV

YYSKY 發表於 2014-8-3 17:33

不會有HDMI input印明比TV用的,ARC HDMI output插TV ARC HDMI input咁ok啦,

設定好在搖控器按TV input制,TV聲即由AV出聲。
頁: [1]
查看完整版本: TV經AMP出聲問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。