sharkpigyu 發表於 2014-7-21 18:37

學人玩雙十

自從上年係毒友屋企試完雙十 個種感覺念念不忘 {:1_335:} 見到隻二手十仔 忍唔住買左返黎試下自己玩下! 點知行行下 又執多一對後置!!好大鑊呀 使左好多錢!仲要比太后E E 哦哦左成晚 !! {:8_366:} 不過我覺得值得 因為隻MA Silver包圍感好過我隻蛋仔好多!!{:8_403:}
而家研究雙十中 好難玩得好呀 不過我好享受點樣研究的過程{:8_386:}希望各師兄指點下小弟!!{:8_389:}

wadee 發表於 2014-7-21 18:40

都是基本功較好相位
十仔音量比一隻時細
多試擺位

wadee 發表於 2014-7-21 18:43

師兄屋企好整齊好靚{:6_193:}

sharkpigyu 發表於 2014-7-21 19:01

wadee 發表於 2014-7-21 18:40
都是基本功較好相位
十仔音量比一隻時細
多試擺位

我試左好多個位 搞到我成身汗 都係唔係太好 D
雖然係好過之前 但我好想被左右低音牢牢包圍個種感覺 係有 但唔夠!我而家較左兩隻相位都係0 好似好左啲!唉 我聽到隻耳仔麻木左 好煩 睇黎今日試夠啦 !

wadee 發表於 2014-7-21 19:25

sharkpigyu 發表於 2014-7-21 19:01 static/image/common/back.gif
我試左好多個位 搞到我成身汗 都係唔係太好 D
雖然係好過之前 但我好想被左右低音牢牢包圍個種感覺 係有...

有冇用80hz mp3 file搵?

lawzelda 發表於 2014-7-21 19:25

好正,不過最麻煩都系較十仔,ching努力

qq1122yq 發表於 2014-7-21 19:25

自古成功在嘗試!加油!

eddychoy04 發表於 2014-7-21 19:27

師兄,我睇住你升級,睇住你慢慢中毒,般野般到身水身汗係人都試過,但校到心目中的聲,嗰種開心法,不能言喻,此等為玩 Hi Fi/Hi Vi 的樂趣也。
揾次請你太座去紅館聽 concert,佢可能對你講:點解屋企好聽 D 嘅.........,就乜都番哂黎。 {:6_195:}

taxiseven 發表於 2014-7-21 19:27

慢慢嚟,多嘗試,–定成功

sharkpigyu 發表於 2014-7-21 19:32

wadee 發表於 2014-7-21 19:25 static/image/common/back.gif
有冇用80hz mp3 file搵?

我唔識呀 wadee兄 可否教下小弟? 我爬文睇過你介紹呢個方法 但我唔識要點做!
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 學人玩雙十

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。