the_1 發表於 2014-7-26 11:18

c兄, 冰腸邊度有?{:6_238:}

nebulam42 發表於 2014-7-26 11:44

stockpicker 發表於 2014-7-26 10:51 static/image/common/back.gif
師兄可以講下冰紅煲嘅過程有甚麼變化嗎,作晚我試了冰紅,
只有四個字形容:死氣沈沈...

詳細要等其他師兄答,呢條係小弟第二條冰紅。印象中之前嗰條衰聲咗大約兩個星期,條線插Amp,大約平均毎日開2至3個鐘。
我覺得煲前同煲後最大分別係開始嗰陣個base少同會暗D,開始煲起嗰下好得意,好似突然開聲咁
(Post76 Android 手機版送出)

stockpicker 發表於 2014-7-26 12:05

alpinweissM 發表於 2014-7-26 11:06 static/image/common/back.gif
淨插冰紅?定係連新喇叭線訊號線一齊?
一冰完會暗少少,但冇你講得咁嚴重 ...

對,係一齊試呀,係插206-2。我感覺用雞線啲聲會自然啲,冰紅冇咗未冰前個種氣紛

stockpicker 發表於 2014-7-26 12:06

the_1 發表於 2014-7-26 11:18 static/image/common/back.gif
c兄, 冰腸邊度有?

冰紅當然要搵晶爺幫手喇

alpinweissM 發表於 2014-7-26 21:45

stockpicker 發表於 2014-7-26 12:05 static/image/common/back.gif
對,係一齊試呀,係插206-2。我感覺用雞線啲聲會自然啲,冰紅冇咗未冰前個種氣紛 ...

兩個禮拜後睇下點,你一次太多新嘢,都唔知邊度有問題

stockpicker 發表於 2014-7-27 10:41

連續煲咗24H x2,都仲係衰聲,於是把冰紅移去後級試試,好像一天光哂,人聲都ok滑。唔通冰紅都要夾其他線材才有正常表現?

komiya 發表於 2014-7-27 11:03

stockpicker 發表於 2014-7-26 10:51 static/image/common/back.gif
師兄可以講下冰紅煲嘅過程有甚麼變化嗎,作晚我試了冰紅,
只有四個字形容:死氣沈沈...

唔至於呀{:6_175:}

stockpicker 發表於 2014-8-25 14:58

暑假接近完結,入咗成屋線,電源線, 信號線 , 喇叭線.....現在好窮下...{:8_367:}

plnl88 發表於 2014-8-25 15:06

stockpicker 發表於 2014-7-27 10:41 static/image/common/back.gif
連續煲咗24H x2,都仲係衰聲,於是把冰紅移去後級試試,好像一天光哂,人聲都ok滑。唔通冰紅都要夾其他線材 ...

你隻冰 206-2 煲 24H x2 想開聲?
有排啦。{:6_176:}

stockpicker 發表於 2014-8-25 15:10

plnl88 發表於 2014-8-25 15:06 static/image/common/back.gif
你隻冰 206-2 煲 24H x2 想開聲?
有排啦。

我係冰腸渦.....anyway..都開咗聲了
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 五個升級夏日等等等

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。