keke323 發表於 2014-7-9 19:37

沙爹仔 發表於 2014-7-9 10:58 static/image/common/back.gif
咁可能適合我喎,我是用黎睇戲同埋睇演唱會!
咁請問用傑士聽演唱會個現場氣氛掂唔掂呀?
同埋係咩型號呢 ...

如果喜歡傑士既,二手可以留意下 RF 62II 應該岩樓主 budget {:6_142:}
(Post76 Android 手機版送出)

沙爹仔 發表於 2014-7-9 21:02

keke323 發表於 2014-7-9 19:37 static/image/common/back.gif
如果喜歡傑士既,二手可以留意下 RF 62II 應該岩樓主 budget
(Post76 Android 手機版送出) ...

klipsch 62我上網睇過資料,size好似大咗d咁,有無細size d嫁,同埋配咩前置呢?ths

keke323 發表於 2014-7-9 21:43

沙爹仔 發表於 2014-7-9 21:02 static/image/common/back.gif
klipsch 62我上網睇過資料,size好似大咗d咁,有無細size d嫁,同埋配咩前置呢?ths ...

ching RF 62II 係前置黎架.....中置應該親返 RC 62II / RC 52II {:6_142:}
如果覺得 RF 62II 大既可以選擇 RF 52II {:8_390:}

沙爹仔 發表於 2014-7-10 12:27

keke323 發表於 2014-7-9 21:43 static/image/common/back.gif
ching RF 62II 係前置黎架.....中置應該親返 RC 62II / RC 52II
如果覺得 RF 62II 大既可以選 ...

咁focal 806v(前置)+cc700v(中置)這個組合會唔會更有氣氛更有現場感呢?ths

keng0902 發表於 2014-7-10 13:32

Rakehell 發表於 2014-7-9 18:24 static/image/common/back.gif
Klipsch聽歌真係要小心... 你試下先下定論啦 .

小弟都搵緊對前置同中置, 用緊 ONKYO 609, 同沙爹仔 師兄一樣主要睇戲, 不過我會聽歌 {:1_352:}
唔知 Klipsch 邊到有得試呢?

wadee 發表於 2014-7-10 14:06

師兄,dali ikon 一代啱你價位

keng0902 發表於 2014-7-10 15:14

wadee 發表於 2014-7-10 14:06 static/image/common/back.gif
師兄,dali ikon 一代啱你價位

我日日都mon 住d2 手區了 , 睇返d舊 record, 其實好似好小人放咁
所以如果如果有其他brand ok, 我都會想試下

wadee 發表於 2014-7-10 15:21

師兄,二手一輪輪,睇你好唔好彩!!
有時33二手區都會有

keke323 發表於 2014-7-10 15:24

沙爹仔 發表於 2014-7-10 12:27 static/image/common/back.gif
咁focal 806v(前置)+cc700v(中置)這個組合會唔會更有氣氛更有現場感呢?ths ...

如果聽埋歌既,focal 當然係一個唔錯既選擇啦 {:6_193:}
不過相對價錢都有 d 距離喎 {:6_240:}
(Post76 Android 手機版送出)

沙爹仔 發表於 2014-7-13 17:05

keke323 發表於 2014-7-9 21:43 static/image/common/back.gif
ching RF 62II 係前置黎架.....中置應該親返 RC 62II / RC 52II
如果覺得 RF 62II 大既可以選 ...

師兄,我上網睇過,klipsch中置有rc52同52ii,有咩分別呢?ths
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 想買喇叭

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。