mcdull 發表於 2014-7-8 10:49

喇叭燒單元

請教師兄一問;昨日用103d串流Nas睇戲…用fast forward 後……聽到pow一聲……之後好似細聲咗…要開到20-30先有聲

akira11092 發表於 2014-7-8 17:31

係倒前倒後期間喇叭係無訊號, 當按 play 時突然有大動態訊號輸出好容易就玩謝隻喇叭
果段環繞聲過癮即到前後睇返就做定心理準備換喇叭, 咁點先試得醒目又唔傷喇叭呢, 都唔駛我講

tony019002 發表於 2014-7-8 18:19

akira11092 發表於 2014-7-8 17:31 static/image/common/back.gif
係倒前倒後期間喇叭係無訊號, 當按 play 時突然有大動態訊號輸出好容易就玩謝隻喇叭
果段環繞聲過癮即到前 ...

Ching, 我真係唔知,可唔可以教下小弟點樣試,謝謝{:6_196:}
(Post76 Android 手機版送出)

akira11092 發表於 2014-7-8 18:35

tony019002 發表於 2014-7-8 18:19 static/image/common/back.gif
Ching, 我真係唔知,可唔可以教下小弟點樣試,謝謝
(Post76 Android 手機版送出) ...

教就唔敢喇, 研究吓就可以
試聲時最穩陣就倒前些少, 大約到較為靜態少少既場口先按 play, 咁喇叭已經有訊號輸出而又有準備唔會一嚟就大爆炸
保護到器材之餘亦可試返果段戲, 師兄可以攞返啲試音碟留意吓佢地點剪果段戲, 我估啦佢地係專登咁做一來有鋪排片段好睇啲
二來亦唔會咁易搞壞嘢, 換碟都係最好較細聲先好撳 stop 嚟換碟

神風怪盜kid 發表於 2014-7-8 19:32

升級啦{:6_241:}{:6_241:}
(Post76 Android 手機版送出)

gikifk 發表於 2014-7-8 19:42

可以走埋去隻喇叭度細心聽下邊隻無聲,就換邊隻單元
頁: [1]
查看完整版本: 喇叭燒單元

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。