ktsang01 發表於 2014-7-2 23:28

比你選擇?Yamaha 7.1 Soundbar 定 Sony 9.1 headphone(700DS)

如題,我估好多師兄不讚成買soundbar,不過屋企無位,現在考慮想買Yamaha soundbar 7.1 (ysp-2500),大約一萬,定買Sony 700dsheadphone(三千幾) 想買回來準備給投投用!

happyjoe 發表於 2014-7-2 23:56

個人睇法,給你參考
SB可一家人享用{:6_149:}
HP只得你一人聽倒{:8_366:}
用HB睇兩個鐘戲,耳仔唔舒服{:6_129:}
我會簡SB

ricoy288 發表於 2014-7-3 00:24

比我一定選soundbar

Ray838 發表於 2014-7-3 00:58

Soundbar x 2
(Post76 Android 手機版送出)

edlsang 發表於 2014-7-3 08:26

套裝 5.1 可以嗎?!

vcom 發表於 2014-7-3 08:55

無地方我都會嘗試用小型5.1,真係好過soundbar 同 headphone 好多呀!

Netmans 發表於 2014-7-3 12:09

soundbar 包唔包十仔先
試下去通利聽下效果先
若有的話

不急的話下月去 AV 展睇下佢哋擺法
不過要聆聽位左右後對正
預咗無後置效果

Sony 低音可能做唔到真實效果

ktsang01 發表於 2014-7-4 00:39

Netmans 發表於 2014-7-3 12:09 static/image/common/back.gif
soundbar 包唔包十仔先
試下去通利聽下效果先
若有的話

多謝各位,我多數都係等y記ysp2500出,一旦買細5.1雖然平,不過,76這裏會毒人又不斷升級amp然後speaker,之後換貴線之類!好恐怖架!700DS要去試下先。不過帶耳筒睇兩個鐘頭戲,真的好辛苦,不過半夜睇戲嘈唔到老虎又好吸引!

Netmans 發表於 2014-7-4 08:18

ktsang01 發表於 2014-7-4 00:39 static/image/common/back.gif
多謝各位,我多數都係等y記ysp2500出,一旦買細5.1雖然平,不過,76這裏會毒人又不斷升級amp然後speaker ...

兩樣都買
得咗
對自己好d
對家人關心
買啦
買啦
買啦
頁: [1]
查看完整版本: 比你選擇?Yamaha 7.1 Soundbar 定 Sony 9.1 headphone(700DS)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。