eric18ngan 發表於 2014-7-1 10:54

kincom23 發表於 2014-7-1 10:21 static/image/common/back.gif
我都覺得係fw既問題,本身用舊一個fw點插都無問題,一up左新既就lag到睇唔到(係同一部片之前睇無事)! ...

唔該ching 我可以試一試,我想買414J,請問10/100 swicth 你用什麼牌子?

kincom23 發表於 2014-7-1 11:09

eric18ngan 發表於 2014-7-1 10:54 static/image/common/back.gif
唔該ching 我可以試一試,我想買414J,請問10/100 swicth 你用什麼牌子?

http://www.sysinfo.co.th/product.php?pid=102

公司攞番黎所以唔知係邊買!{:1_332:}

ming 發表於 2014-7-1 12:29

eric18ngan 發表於 2014-7-1 10:29 static/image/common/back.gif
唉....真係俾佢玩死

我覺得可能係router問題

而家我用 totolink a2004ns 幾百蚊 無問題 速度都好快 我1g寬頻 去到800幾嫁

switch 和 nas 都係中繼 唔關事

我試咗都大幾千器材和線材

eric18ngan 發表於 2014-7-1 12:30

kincom23 發表於 2014-7-1 11:09 static/image/common/back.gif
http://www.sysinfo.co.th/product.php?pid=102

公司攞番黎所以唔知係邊買!

嘩....{:6_200:} 唔知什麼來未見過離個牌子{:6_161:}
都唔該曬ching

ming 發表於 2014-7-1 12:32

eric18ngan 發表於 2014-7-1 12:30 static/image/common/back.gif
嘩.... 唔知什麼來未見過離個牌子
都唔該曬ching

穩定就買 hp 或 cisco 都ok

小型公司用既器材

eric18ngan 發表於 2014-7-1 12:32

ming 發表於 2014-7-1 12:29 static/image/common/back.gif

而家我用 totolink a2004ns 幾百蚊 無問題 速度都好快 我1g寬頻 去到800幾嫁

ming sir 我都知你用左好多錢去試,真係妹仔大過主人婆{:6_123:}

eric18ngan 發表於 2014-7-1 12:33

ming 發表於 2014-7-1 12:32 static/image/common/back.gif
穩定就買 hp 或 cisco 都ok

小型公司用既器材

我而家用都係cisco gagi 分線器,不過都係好lag.{:6_168:}

eric18ngan 發表於 2014-7-1 13:39

ming 發表於 2014-7-1 12:29 static/image/common/back.gif

ming sir 真係多謝你提醒{:8_387:},我要請你去飲茶,幫我慳左幾千蛟 ,我有你講個totolink 牌子 N1000RE wifi 版佢內裡寫wan 係10M/100M 即係上去試,結果得左{:6_237:} {:6_237:} 非常流暢,真係個cisco giga 問題,最重要係個totolink N1000RE 超平只賣$109蚊.
結果証明真係giga 係唔得,要用10/100M.
我個裝置係
HKBB100上網cat7線>小米路由器cat7線分線去>totolink N1000RE wifi wan位置 (iomega ix200 nas cat7線 同 M55b /pioneer 450 cat7線一齊插在totolink N1000RE 內)

kelfunchan 發表於 2014-7-1 14:13

eric18ngan 發表於 2014-7-1 13:39 static/image/common/back.gif
ming sir 真係多謝你提醒,我要請你去飲茶,幫我慳左幾千蛟 ,我有你講個totolink 牌子 N1000RE wi ...

Ching,咁即係行得10/100M個D野就行返10/100M,

我Case 係諗住個router 唔夠位插,買個linksys se28000 8port 返黎router asus rt56u --->switch--->所有野插哂入去

依家只要分開450 同 nas 插就冇事,怪怪怪~~~但router 仲有位插好彩,但真估唔到有呢個問題

ming 發表於 2014-7-1 14:45

eric18ngan 發表於 2014-7-1 12:32 static/image/common/back.gif
ming sir 我都知你用左好多錢去試,真係妹仔大過主人婆

無計 追求完美就要洗錢

頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: 關於router+nas+switch+bdp450駁法睇bdiso出現lag問題~

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。