xhatax 發表於 2014-6-27 15:08

onkyo~保養問題?

想問下各位C兄有買過ONKYO 2手機有正單重有保養,如果部機壞左onkyo會唔會同你做保養?

有冇師兄試過部機有問題,onkyo照同你做保養?

ONKYO HK甘答我:

你好,xhatax師兄,

根據我們保用證上的保用條款第八項 , 此保用證及所有權益不得讓他人 , 和保用證只在香港才有效 , 謝謝!

如有問題歡迎再次查詢 , 我們非常樂意協助你 , ONKYO客戶服務部

神武光輝 發表於 2014-6-27 15:23

應該會照修理
(Post76 Android 手機版送出)

xhatax 發表於 2014-6-27 15:26

神武光輝 發表於 2014-6-27 15:23 static/image/common/back.gif
應該會照修理
(Post76 Android 手機版送出)

你試過冇問題?我都係睇到一個師兄講我先係到問。

wadee 發表於 2014-6-27 16:12

基本上認單唔認人,你攞所有野去整,唔通佢查完身份證先收你部機咩!!
冇人叫你同佢講我二手貨,有冇保?

lawzelda 發表於 2014-6-27 16:16

你吾駛同佢講部机二手,欏去整比張單佢望下就得,佢亦都吾會問你系咪二手

yuppi 發表於 2014-6-27 16:20

任何牌子都有呢個條款,不過冇明交規定要機主親自去維修。

kelvinchan 發表於 2014-6-30 02:59

師兄,你咁高調D去問官方梗喺答你唔得啦,
你唔講佢點知部機二手,又或者上一手師兄拎過去整有記錄就可能唔同~{:6_174:}

xhatax 發表於 2014-6-30 15:44

kelvinchan 發表於 2014-6-30 02:59 static/image/common/back.gif
師兄,你咁高調D去問官方梗喺答你唔得啦,
你唔講佢點知部機二手,又或者上一手師兄拎過去整有記錄就可能唔同~ ...

唔係,只過早星期係2手區見到部3010好低下想換機,跟住又係數字台有師兄講onkyo唔會同D非登記人做保養,所以先會係到問清楚先。

重有THX..樓上甘多位師兄回複{:6_143:}

lawzelda 發表於 2014-6-30 15:55

xhatax 發表於 2014-6-30 15:44 static/image/common/back.gif
唔係,只過早星期係2手區見到部3010好低下想換機,跟住又係數字台有師兄講onkyo唔會同D非登記人做保養 ...

-就算你登記咗,伱出示单據就得,佢吾會查你
不過安橋既維修真系做得好好,上次部5008壞了,七個工作天已整好

ww1338 發表於 2014-6-30 16:13

其實是誠信問題,你買二手机,賣家同你講有保養,又或者無壞無改,但其實是相反的(前有位師兄買超低音,原來內部零件是修理過,你故賣家之前有無表示明確給買家)。賣家明知的是欺詐,賣家不知的是誤導,自己過到代理審查是好彩,但不代表一定得。你買二手机出的價錢高低,都已經考慮保養期和有無修理或改机因素在內。{:6_211:}
頁: [1] 2
查看完整版本: onkyo~保養問題?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。