jackylo9319 發表於 2014-6-23 15:14

P55VT60H 燒印問題

裝左機大約一個星期多D

而家開白色畫面個時見到左上角有少少印

應該係阿媽成日睇icable劇集台{:1_331:}

1. 想問下我而家可以做既係咪只有開捲動棒睇下D印甩唔甩到 ?

2. 定係睇住其他台先, 盡量唔好轉去個個台到睇住 ?

3. 同埋想問下係咪頭二百個鐘, 對比度同光虎度set 40-45 (0-100計), 過左二百個鐘之後無咁易燒印 ?

space 發表於 2014-6-23 15:20

我以前係開雪花台黎洗,宜家懶得攪由佢死。。。

jackylo9319 發表於 2014-6-23 15:25

space 發表於 2014-6-23 15:20 static/image/common/back.gif

出左世兩個星期唔夠, 唔想咁快由佢自生自滅住 {:1_333:}

space 發表於 2014-6-23 15:33

jackylo9319 發表於 2014-6-23 15:25 static/image/common/back.gif
出左世兩個星期唔夠, 唔想咁快由佢自生自滅住

咁就好似你自己咁講唔好開咁光,用雪花台同多d用消印捲軸
睇得多定死既野都係要死,不時轉下台囉

plnl88 發表於 2014-6-23 15:42

space 發表於 2014-6-23 15:20 static/image/common/back.gif

1. 想問下我而家可以做既係咪只有開捲動棒睇下D印甩唔甩到 ? <--- YES, 睇雪花台都得。

2. 定係睇住其他台先, 盡量唔好轉去個個台到睇住 ? <--- 校暗 D,應該 無問題。

3. 同埋想問下係咪頭二百個鐘, 對比度同光虎度set 40-45 (0-100計), 過左二百個鐘之後無咁易燒印 ? <--- YES

記得開返個 Orbitor 螢幕晃動 功能,防燒印的。

ploneer 發表於 2014-6-23 16:43

電器舖又話宜家D冇燒印既{:6_154:}

小瑟 發表於 2014-6-23 16:49

我上次都出過post,用佢自帶條Roll Bar,行佢24小時(係幾side電架),應該可去9成半。
(Post76 Android 手機版送出)

DragonI 發表於 2014-6-23 17:33

請問orbitor 在那地方set?我溫吾到。

plnl88 發表於 2014-6-23 18:05

DragonI 發表於 2014-6-23 17:33 static/image/common/back.gif
請問orbitor 在那地方set?我溫吾到。

去advance setting 睇睇。
好似係個度。
中文應叫 螢幕晃動。
揾唔到,睇睇說明書。

wadee 發表於 2014-6-23 20:00

夜晚開雪花,唔好理佢~
頁: [1] 2
查看完整版本: P55VT60H 燒印問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。