小瑟 發表於 2014-6-26 17:28

我細路買左隻菲記SOUNDBAR, 唔洗3個月, 返左廠二次, 不過好彩, 佢地有人去佢屋企收機的, 不過都死啦, 呢件事又一次證明, 菲記真係地球上一大奇BAR, KEEP住個PRODUCT係咁既QC, 都仲可以月做月大, 好野!!!!{:6_141:}

而佢未入廠前, 我都去佢度玩過的, 大家唔好諗會有D咩環繞效果, 只係叫做比TV喇叭好, 同埋多左一個叫做低頻既野, 我絕對唔係要求高的, 我已經用返SOUNDBAR要求來作比對, 不過咁講, 2千幾數, 有件野可以比TV喇叭好, 又唔洗買咁多隻喇叭, OK啦~~~~{:6_143:}

joelcan 發表於 2014-6-26 21:38

yamaha sound bar係好,但成萬銀就太貴了{:6_147:}

Ray838 發表於 2014-6-26 22:47

joelcan 發表於 2014-6-26 21:38 static/image/common/back.gif
yamaha sound bar係好,但成萬銀就太貴了

有冇C兄會成皮野買條yamaha(山巴)
(Post76 Android 手機版送出)

joelcan 發表於 2014-6-26 23:06

Ray838 發表於 2014-6-26 22:47 static/image/common/back.gif

我曾經買過{:6_123:}

depeche_lam 發表於 2014-6-26 23:23

sony都好似有隻好平...宝寶都好似有http://s.taobao.com/search?q=+Soundbar+&commend=all&ssid=s5-e&search_type=mall&sourceId=tb.index&spm=a213y.6633709.5803581.d4908513

Frisby75 發表於 2014-6-27 02:12

風仔風仔仔 發表於 2014-6-23 18:45 static/image/common/back.gif
昨日係屯門V CITY豐擇, 門口位置, 見到PHILIPS SOUNDBAR清貨, 標價$10XX, 唔知係全新定陳列品. ...

Philips sound bar quality not very good.   Bad experience beforehand even with its top model.   Not recommended.

Netmans 發表於 2014-6-27 08:10

Ray838 發表於 2014-6-26 22:47 static/image/common/back.gif

我咪過個
有師兄 post 過咪中毒囉

Netmans 發表於 2014-6-27 08:15

andynali 發表於 2014-6-24 17:17 static/image/common/back.gif
what about Bose?not bad 'gar'.

Andy

係呀
有師兄出貼話過 TV 喇叭太雞
後來買咗個 BoseSoundlink
1800 蚊
我走去聽過又唔錯幾好
我都想買返個玩下

Ray838 發表於 2014-6-27 13:49

joelcan 發表於 2014-6-26 23:06 static/image/common/back.gif
我曾經買過

C兄真有品味,成皮野!如果我成皮野買條soundbar,我老婆切左我條野都似{:8_384:}

looooomi 發表於 2014-6-27 16:55

如果你純粹係 for睇電視的話, 我會選擇LG or Sony,
當中我個人比較like Sony HT-CT770

http://www.sony.com.hk/asset/image/products/ht_ct770__bcsp1_600px.gif
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: Soundbar 的選擇!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。