ryan2012 發表於 2014-6-22 07:29

踏入3字頭的決擇?DX90 定 X5呢?

筆直有限, 又要預留少許買耳機, 頂盡都係買到呢個級數 ($2XXX)
2隻都一樣 (價錢 / 代理)
CHIPS 方面唔識分, 但聽落2部都OK,
播放時間又無可能霸住人地部機幾小時黎試

而作為送俾自己3字頭的禮物, 點揀好呢 {:6_126:}

P.S. 我聽華語歌 (男女都有) 為主 (大部份自己CD轉)

bbqhata619 發表於 2014-6-22 08:14

師兄, 我雖然投 x5, 但建議你帶埋耳機及自己聽開d歌嘅類型去試, 因為就算全世界意見鐘意都唔代表你會鐘意。

好似我買機前由 x5開買睇到5月份出埋dx90, 用兩部機試同樣6首歌, 之後就覺得dx 90 唔係我杯茶, 咁就買咗 x5開心使用中。

其實無嘢係最好, 最緊要你用得 happy!

kent~ 發表於 2014-6-22 11:39

其實2部取向有d唔同,要睇下你用夾咩耳機

Hoyan 發表於 2014-6-22 14:08

我冇X5, 係DX90用家,分析力和清晰度無疑是高,但要耐聽就真的要夾耳機,分別是ie800, ck100pro 和 monster copper, 最夾的竟是copper !

USA2010 發表於 2014-6-22 14:11

冇試過X5.....我有DX90.....雖然音色偏向清淡...但都要夾耳機......
我用IQ同EX1000黎試....EX1000係唔好聽的....

不過本身我係為左幫對IQ揀PLAYER的....

20120820 發表於 2014-6-22 22:33

x5 and dx90兩部都試過, 我較喜歡dx90~

ryan2012 發表於 2014-6-22 23:10

bbqhata619 發表於 2014-6-22 08:14 static/image/common/back.gif
師兄, 我雖然投 x5, 但建議你帶埋耳機及自己聽開d歌嘅類型去試, 因為就算全世界意見鐘意都唔代表你會鐘意 ...

就係2部都鍾意先慘{:6_156:}

sp4384 發表於 2014-6-22 23:16

各師兄用緊SE535, 咁邊部夾d,聽女聲及交響樂, 請指敎....

HTK@T 發表於 2014-6-23 08:42

ryan2012 發表於 2014-6-22 23:10 static/image/common/back.gif
就係2部都鍾意先慘

{:6_138:} 咪買唒兩部 唔洗煩{:6_146:}

ph0381 發表於 2014-6-23 18:26

我覺得x5暖d
睇你口味
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 踏入3字頭的決擇?DX90 定 X5呢?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。