w-ming 發表於 2014-6-21 08:20

動手帮部amp 換電源缐換咩好?

小弟才diy 左条belden83803比8寸威力登,頭尾插和
六尺線成本只係四佰几,平平地學人玩下換缐,換后力
水好左,低频實左,有明顯改善.
想请教下如果我用83803去換埋電視同amp
ge 電源可以吗?
我部amp 係老爺机天龍avr1610,只有5.1,不过我地方
细,玩7.1不如玩5.1,所以暫未打算換amp(因为冇钱 )
由於部冇得換電線,我想自己動手cut 缐換缐可以吗?

fm31331 發表於 2014-6-21 09:43

當然可以!{:6_193:}

plnl88 發表於 2014-6-21 11:38

電視用neotech4003 好D。

wadee 發表於 2014-6-21 12:13

plnl88 發表於 2014-6-21 11:38 static/image/common/back.gif

你有線係手,試下插咪知囉!!
你試時第一次全部用黑雞!!
跟住換amp試一次就知啦~
但電視唔知你插唔插到!!

w-ming 發表於 2014-6-21 13:07

plnl88 發表於 2014-6-21 11:38 static/image/common/back.gif

4003几钱尺?

w-ming 發表於 2014-6-21 13:09

wadee 發表於 2014-6-21 12:13 static/image/common/back.gif
你有線係有,試下插咪知囉!!

条83803插拾仔个头吾啱插电視,电视lg 8字头.

w-ming 發表於 2014-6-21 13:11

wadee 發表於 2014-6-21 12:13 static/image/common/back.gif
你有線係有,試下插咪知囉!!

想问師兄,有人话將条線灌沙係咩意思?

wadee 發表於 2014-6-21 13:37

w-ming 發表於 2014-6-21 13:09 static/image/common/back.gif
条83803插拾仔个头吾啱插电視,电视lg 8字头.

可以加轉插,另外8字已裝唔到太粗電源線~

plnl88 發表於 2014-6-21 13:39

w-ming 發表於 2014-6-21 13:07 static/image/common/back.gif
4003几钱尺?

一百文度。

gikifk 發表於 2014-6-22 11:06

入門舊機,換左應該無嘜幫助,不如留返 D 錢換新 Amp 好過
頁: [1]
查看完整版本: 動手帮部amp 換電源缐換咩好?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。