Aberdeen 發表於 2014-6-18 21:56

sony49x8500B vs samsung48HU6000

兩部4K電視差價八仟幾
如以畫質先行,sony是否值得貴咁多
各位如何選擇?

hatori 發表於 2014-6-18 22:37

Ching 4K 55" 好過49"喎!

lamdog 發表於 2014-6-18 23:29

hatori 發表於 2014-6-18 22:37 static/image/common/back.gif
Ching 4K 55" 好過49"喎!

點解呢?

hatori 發表於 2014-6-18 23:48

lamdog 發表於 2014-6-18 23:29 static/image/common/back.gif
點解呢?

Ching 你自己去睇 過就知架喇!
面板密左但Size細完全睇唔到4K優點同效果。

Aberdeen 發表於 2014-6-19 00:39

lamdog 發表於 2014-6-18 23:29 static/image/common/back.gif
點解呢?

因牆與牆之間只有8呎
怕55吋會太大

hatori 發表於 2014-6-19 07:02

Aberdeen 發表於 2014-6-19 00:39 static/image/common/back.gif
因牆與牆之間只有8呎
怕55吋會太大

8呎55"完全冇問題喇!
我9尺多D都由55"轉至65"⋯⋯投影都80"{:6_238:}

wadee 發表於 2014-6-19 07:32

Aberdeen 發表於 2014-6-19 00:39 static/image/common/back.gif
因牆與牆之間只有8呎
怕55吋會太大

減埋梳化背,電視厚度,實際可能得6尺,如果有小朋友就真係細D好~
但又大電視先顯示到4K威力!!
師兄去電器店感受下電視大細距離最好~

peter649kelvin 發表於 2014-6-19 17:31

我會揀平果件。
睇翻,兩件貨科技水平差唔到太多,只係各有一啲小方便嘅專門設計同程式,都唔係重要嘅。
電視機嘅新技術出得太快,你會好快要換機。

sam2004 發表於 2014-6-22 12:57

点解要買4k呢?制式什么、什么也未定!
到真的4k來臨時又要換?
為何唔買部top model的1080高清睇住先呢?

大一番 發表於 2014-6-22 14:09

因牆與牆之間只有8呎
怕55吋會太大

睇你是掛牆定係放檯
我廳15尺,買了65寸掛牆,但睇戲就會坐在7尺前睇
頁: [1] 2
查看完整版本: sony49x8500B vs samsung48HU6000

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。