avtony 發表於 2014-6-18 14:31

初入電源之路

小弟,現正為電源選擇{:6_168:} 而煩惱,器材有P記LX-86、
O記103D、火太陽HRS-10、TV(未入),想問入手
『龍雨』既LY-206-2(400頻)定sinX既S30A好{:6_143:} 呢?
而頭尾插應該會配『估何』既FI-28M(R)同FI-28(R)哩,
電源線就未諗,唔知各位ching除咗大家經常提到既
紅腸{:6_147:} 外,仲有無其他選擇呢?

alpinweissM 發表於 2014-6-18 18:03

師兄2062同s30a唔同用法喎,你俾av用?
線唔係淨係得紅腸,大把選擇啦,睇你筆直

wadee 發表於 2014-6-18 18:10

十仔唔需插206 2,hrs 10用summer 電源線可以!!
紅腸可以插amp同103d~
盡可能問朋友借黎試下插,唔好人講就買!!
{:6_138:}

plnl88 發表於 2014-6-18 18:15

alpinweissM 發表於 2014-6-18 18:03 static/image/common/back.gif
線唔係淨係得紅腸,大把選擇啦,睇你筆直 ...

你想推k2比師兄。

peter649kelvin 發表於 2014-6-18 19:30

SINE S30 電源處理幾穩定,力都夠。推介{:9_430:}

peter649kelvin 發表於 2014-6-18 19:36

至於綫,其實SINE果啲都幾得,如果音樂無特別偏重某啲種類,Canton係中性綫嘅好選擇。http://sineworld.com/photo/canton_pc01s.jpg

alpinweissM 發表於 2014-6-18 19:37

plnl88 發表於 2014-6-18 18:15 static/image/common/back.gif
你想推k2比師兄。

儍啦,果d工業線黎,係都推發夢直啦 {:6_182:}

avtony 發表於 2014-6-18 19:55

alpinweissM 發表於 2014-6-18 18:03 static/image/common/back.gif
線唔係淨係得紅腸,大把選擇啦,睇你筆直 ...

點樣唔同用法呢?指教吓 . . . {:6_128:}

avtony 發表於 2014-6-18 19:57

wadee 發表於 2014-6-18 18:10 static/image/common/back.gif
十仔唔需插206 2,hrs 10用summer 電源線可以!!
紅腸可以插amp同103d~
盡可能問朋友借黎試下插,唔好人講就 ...

可惜無朋友用僅紅腸 . . . {:6_161:}

avtony 發表於 2014-6-18 20:02

plnl88 發表於 2014-6-18 18:15 static/image/common/back.gif
你想推k2比師兄。

師兄,k2係點樣嫁?
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 初入電源之路

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。