goldberg0083 發表於 2014-6-16 18:58

RJodan 發表於 2014-6-16 16:43 static/image/common/back.gif
係總代理呀!

代理有得試聽的嗎{:8_390:}
朋友叫我買的
我都未聽過{:6_147:}

chhanthony 發表於 2014-6-16 19:00

樓主上嚟請教人都要主意下自己嘅語氣好啲。

evan24hk 發表於 2014-6-16 19:04

RJodan 發表於 2014-6-16 18:53 static/image/common/back.gif
師兄有無睇晒上面D貼呀,我同另外一位師兄都係訂左等緊送貨詐。沒有機到手所以出貼睇下用緊710既師兄有乜 ...

師兄買之前點都試聽過一輪先仆鎚買架啦~見你上邊回覆~理應大概都知道部機特性
如果唔知道唔緊要~見議師兄自己機番黎用原裝線聽一排知道部機本身個低先
再以自己聽感覺得差D 咩先再上黎請教人會好D~你依家連部機係咩聲有咩長短處都未知
就上黎問用咩電線好~就算用緊既師兄介紹俾你~佢岩聽既聲都未必係你岩聽既聲
到最後要行冤枉路就無謂啦~係咪先{:6_182:}

goldberg0083 發表於 2014-6-16 19:24

{:6_136:}樓主上嚟請教人都客氣
好以我這新手都未聽過!
都想學下野的心態
有代客位師兄指點{:8_387:}
因為我現在是onkyo605
五六年先升級一次,什麼都不知{:6_136:}

alpinweissM 發表於 2014-6-16 19:28

唔好意思,睇唔出呢個貼只限710用家交流,咁不如板管將條貼搬去同好會啦

打攪晒,再見 {:6_155:}

chhanthony 發表於 2014-6-16 19:33

goldberg0083 發表於 2014-6-16 19:24 static/image/common/back.gif
樓主上嚟請教人都客氣
好以我這新手都未聽過!
都想學下野的心態

放心Anthem 710係好嘢嚟,佢嘅ARC唔難用亦強大,
Anthem強項係空間感。

RJodan 發表於 2014-6-16 20:48

evan24hk 發表於 2014-6-16 19:04 static/image/common/back.gif
師兄買之前點都試聽過一輪先仆鎚買架啦~見你上邊回覆~理應大概都知道部機特性
如果唔知道唔緊要~見議師兄 ...

我相信器材既特性有改善係應該既唔會話煲耐D就會唔同晒既。去代理聽點會俾你聽成日呀。聽到聲底係點都唔係等於聽齊所有優點缺點架。好多時去總代理聽會好衰聲添,器材配搭,擺位及調教都會影響。

就係想問下用緊D師兄,有乜心得遮,點知用緊用過D師兄未賜教就咁多未用過師兄發表意見。小弟好多謝眾師的提議,但小弟要的唔係咁行貨既意見播,唔好當人人都係亞丙至得架!咁既答案係度都唔知出過幾多啦!{:6_136:}

小弟未用過至問姐,無想過答嗰D又係未用過遮!{:6_168:}

RJodan 發表於 2014-6-16 20:59

chhanthony 發表於 2014-6-16 19:33 static/image/common/back.gif
放心Anthem 710係好嘢嚟,佢嘅ARC唔難用亦強大,
Anthem強項係空間感。

師兄無講錯,買Anthem既原因好大部分都係因為ARC。{:6_193:}

小弟發帖係想聽下用緊既師兄有無高見,但呢度D師兄就好熱情未用過都俾D一般玩器材要煲既意見,文不對題播!仲話要搬個貼去同好會,咁呢度好多贴都要搬啦!D红肠,Y记,P记,O记,全部一提名既都要搬!只许周官放火,不许百姓点灯。

悭番啖气好过!{:6_155:}

evan24hk 發表於 2014-6-16 21:35

RJodan 發表於 2014-6-16 20:59 static/image/common/back.gif
師兄無講錯,買Anthem既原因好大部分都係因為ARC。

小弟發帖係想聽下用緊既師兄有無高見,但 ...

哦~師兄真係失覺哂~小弟有眼不識泰山~原來係老玩家黎~
我見你標題就咁"用乜電線好呢"~內容就只係講"有無 ching吾用跟機線,有無試過其它線覺得好D?"咁
我重以為你新手~諗住同你講基本概念添~真係唔好意思啦{:6_122:}

既然你都識講器材配搭,擺位及調教都會有影響
同一條電線落起人地屋企套架生同你屋企套架生出黎效果都有分別啦
你未試過部機落起自己D架生度咩聲既時候~點解咁心急就要想換電線呢?{:6_136:}
小弟我好奇問下姐~~我都知我無鬼用唔係用710 {:6_125:}

chhanthony 發表於 2014-6-16 22:21

RJodan 發表於 2014-6-16 20:59 static/image/common/back.gif
師兄無講錯,買Anthem既原因好大部分都係因為ARC。

小弟發帖係想聽下用緊既師兄有無高見,但 ...

其實線材講求配搭,小弟認為要從一個系統去睇,而唔係單一部機睇,而空間亦對配搭有一定影響,
所以喺未知樓主家居環境同器材配搭,一切都變得空談,反而最清楚現時欠啲乜正正係樓主自已。
所以水晶兄嘅建議先用黑雞一段時間再睇睇欠啲乜先再諗。

just my 2 cents{:1_249:}
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: Anthem MRX 710 用乜電線好呢

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。