nicknick 發表於 2014-6-10 18:05

耳機一邊冇聲

用了拜耳T5p只係幾個月,先前只係插頭部份郁動會嚓嚓聲,今日就得返一邊有聲,不過唔關插頭鬆而係發現有一段線好似內傷,郁到某個位hold住就有返聲,乜佢啲線咁脆弱? 大家用的係咪都係咁?
保養包唔包條線的維修? {:6_125:}

nicknick 發表於 2014-6-10 21:46

請問拜亞在香港是否沒法保養? 我見維修中心只在番禺。

在香港要維修可去哪裡?

Jerry_Banana 發表於 2014-6-11 09:29

nicknick 發表於 2014-6-10 21:46 static/image/common/back.gif
請問拜亞在香港是否沒法保養? 我見維修中心只在番禺。

在香港要維修可去哪裡? ...
I found in Beyer:
http://asia-pacific-india.beyerdynamic.com/distributors/worldwide.html?id=99&user_distributors_pi2[]=CHN&submit_ie=1&user_distributors_pi2=Find

Digi Power Science & Technology Co. Ltd

Room 1B 2/F Fu Tao Building, 98 Argyle Street, Mongkok, Hong Kong
Mongkok, Hong Kong

Tel.: 00852 3426 4033
Fax: 00852 3426 4038
sales@digipowerhk.com

nicknick 發表於 2014-6-11 20:28

Jerry_Banana 發表於 2014-6-11 09:29 static/image/common/back.gif
I found in Beyer:
http://asia-pacific-india.beyerdynamic.com/distributors/worldwide.html?id=99&user ...

謝謝師兄!

我今日打過去dma問,已聯絡到香港代理,應該已搬office與師兄找到的不同,
雖然其他師兄可能已經知道,不過都post出來幫吓將來有需要人仕啦:

帝捷普爾有限公司
銷售區域:香港,臺灣
消費類產品
香港新界葵涌葵昌路56號貿易之都1601室,
電話: +852 3426 4033
傳真: +852 3426 4038
sales@digipowerhk.com
www.digipowerhk.com

可惜辦工時間係9:30am-1pm, 2pm-6pm, 星期一至五only,
即係佢辦公時間我都要辦公,要請假拿去維修,可能仲要請多日假取回。{:6_156:}

SCLEE 發表於 2014-6-11 22:49

我是lunch去維修,也投訴他的辦公時間不合理,似乎冇改變善。另維修完後不久又壞過,一邊冇聲,但已過保養。最後決定以後唔買呢個牌子耳機。

moliu 發表於 2014-6-11 23:13

佢接受用速遞送收的!但其實果度係個小型辦公室,維修的話,我相信佢地或會送上番禺處理的
touchwood, 可能我好彩吧,至今仍未需要這服務。

nicknick 發表於 2014-6-11 23:14

SCLEE 發表於 2014-6-11 22:49 static/image/common/back.gif
我是lunch去維修,也投訴他的辦公時間不合理,似乎冇改變善。另維修完後不久又壞過,一邊冇聲,但已過保養 ...

我香港區工作lunch都唔夠時間去。

冇計,試過咁多牌子我始終最鍾意T5p的聲音,我買咗5個月咋,可能我常帶出街放入背包易撞壞,
如果將來過了保養再壞,我諗住改裝成可換線式,再買番條Entreq Challenger headphone cable俾佢! {:6_139:}

nicknick 發表於 2014-6-11 23:16

moliu 發表於 2014-6-11 23:13 static/image/common/back.gif
佢接受用速遞送收的!但其實果度係個小型辦公室,維修的話,我相信佢地或會送上番禺處理的
touchwood, 可能 ...

我怕速遞的運送過程會令佢冇壞的地方都整壞埋.....

聽說有客好彩的,代理即場檢查完,有現貨就即時換了一隻俾佢,我都希望係咁..... {:6_134:}

moliu 發表於 2014-6-11 23:18

t5p 應該唔夠位做可換線式,除非像某店咁凸出來

nicknick 發表於 2014-6-11 23:22

moliu 發表於 2014-6-11 23:18 static/image/common/back.gif
t5p 應該唔夠位做可換線式,除非像某店咁凸出來

我都係諗凸出來, 反正冇保養我可自己開刀。

欲練神功,必先自宮
即使自宮,未必成功
頁: [1]
查看完整版本: 耳機一邊冇聲

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。