deviltbear 發表於 2014-6-9 00:03

plnl88 發表於 2014-6-8 23:58 static/image/common/back.gif
師兄有無睇過下面段野。

最好係 獨立電 再加 電處,如果不是自然一派,中意同訉噪共舞的話。

做唔到獨立電了,可有經濟方案去處理我我設備?

deviltbear 發表於 2014-6-9 00:03

MK拖板OK?

plnl88 發表於 2014-6-9 00:25

deviltbear 發表於 2014-6-9 00:03 static/image/common/back.gif
做唔到獨立電了,可有經濟方案去處理我我設備?

師兄,我唔係想你去整獨立電。
係想話比師兄知,獨立電並不能解決所有噪訊的問題。

我重想問一問,你個4個牆插是係同一位置的嗎?
四個牆插是否出自大電箱同一隻 Fuse 制(mcb) 的嗎?

deviltbear 發表於 2014-6-9 00:41

plnl88 發表於 2014-6-9 00:25 static/image/common/back.gif
師兄,我唔係想你去整獨立電。
係想話比師兄知,獨立電並不能解決所有噪訊的問題。

係同一MCB,用206-2 ok嗎?再加濾波?邊隻經濟d?

plnl88 發表於 2014-6-9 01:00

deviltbear 發表於 2014-6-9 00:41 static/image/common/back.gif
係同一MCB,用206-2 ok嗎?再加濾波?邊隻經濟d?

隻 MCB 係幾多 A 架?

用206-2 再加濾波 是 OK 的。
但因師兄有用 INT AMP。
如果你想將隻 INT AMP 插埋落隻濾波度,
隻濾就要用 EI CHOKE 類型的濾波了。
呢D 濾波比較貴。最平都五千起跳。

師兄,206-2 是再生,
只識修好諧波的毛刺,不會濾噪的。
濾噪要交比濾波電處做。

邊隻經濟d?
比較經濟 d 的 組合係 206-2 拖 PF30。
但 INT AMP 插唔插 PF30 要師兄 自已試了。
因 INT AMP 的音色 好講個人喜好。
十仔則要自己試插牆丫,定插206-2 丫,定PF30 丫
則要自己試一試了。
Router 我會直接插落 206-2 度。

deviltbear 發表於 2014-6-9 19:04

plnl88 發表於 2014-6-9 01:00 static/image/common/back.gif
隻 MCB 係幾多 A 架?

用206-2 再加濾波 是 OK 的。

唔確定幾A

plnl88 發表於 2014-6-9 19:15

deviltbear 發表於 2014-6-9 19:04 static/image/common/back.gif
唔確定幾A

去大電箱睇睇,應該有寫的。

deviltbear 發表於 2014-6-9 21:39

plnl88 發表於 2014-6-9 19:15 static/image/common/back.gif
去大電箱睇睇,應該有寫的。

好似係40A
頁: 1 [2]
查看完整版本: AMP, BDP, 十仔, TV, 2CH Int AMP, Router 點分配4牆插+拖板最好?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。