greenleaf886 發表於 2014-5-25 19:42

65吋電視選擇

最近想換電視, 主要想老爸睇世界杯及老媽睇劇睇得開心D, 所以想買大部少少, 心目中65吋最好

但我對現今電視新科技不太了解, 去鋪頭睇, SALES叫我買4K電視, 但我問完一輪, 知道香港電視暫時冇4K廣播計劃, 4K影碟又比藍光更加不普及, 如不打機, 似乎冇咩用, 唔知咁嘅想法是否正確

雖然4K電視價錢我都可以接受, 但以我買機目的去計, 如果不買4K就可以慳唔少, 在此論壇大家是有要求之人, 所以集中講4K, 我反而想問各位意見, 今時今日不買4K會否太不智?

另外, 如果真的不考慮4K, 我上網只見有人提過下Sony KDL-65W850A, 上PRICE HK睇過下, $19,000左右, 各位對此MODEL有咩意見? 謝謝!

SonSon 發表於 2014-5-25 20:47

Sony KDL-65W850A呢部唔計4K, 性價比好高, 百記呢家SELL緊都係$24XXX{:6_128:}

greenleaf886 發表於 2014-5-25 21:56

咁 SONY呢部 VS LG65-LA9650 唔知又邊部好D呢?
我見有個POST講LG呢部一樣20000左右

TWLO 發表於 2014-5-26 00:22

可以考慮Panasonic plasma P65VT60 我剛買入,包無後悔{:6_222:}

fullwell 發表於 2014-5-26 01:00

唔買4K就當然梗係買Panasonic Plasma. 啦 !

gikifk 發表於 2014-5-26 07:05

我等 4K{:6_136:}

smokeyduck 發表於 2014-5-26 09:26

TWLO 發表於 2014-5-26 00:22 static/image/common/back.gif
可以考慮Panasonic plasma P65VT60 我剛買入,包無後悔

me too{:1_335:}

lamhokin 發表於 2014-5-26 11:07

當然p記 爬士麻 啦

jamesxjames 發表於 2014-5-26 11:53

TWLO 發表於 2014-5-26 00:22 static/image/common/back.gif
可以考慮Panasonic plasma P65VT60 我剛買入,包無後悔

我後悔....., 因為買左55寸無買65寸{:6_176:}

wadee 發表於 2014-5-26 11:56

老人家睇65吋可能會太大太光,甘plasma會柔和D
頁: [1] 2
查看完整版本: 65吋電視選擇

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。