onefung 發表於 2014-8-19 09:02

hongbee 發表於 2014-8-18 18:14 static/image/common/back.gif
毒王師兄,有冇试用过843呀?我唔知佢系真貨定假貨,只知佢系析机舊貨,用634P buf放落部淘宝amp到,音塲立 ...

咁你又係吳係843SQ先{:8_387:}

hongbee 發表於 2014-8-19 12:12

onefung 發表於 2014-8-19 09:02 static/image/common/back.gif
咁你又係吳係843SQ先

我果粒唔系843sq,系好大同圓型果粒
(Post76 Android 手機版送出)

billymud 發表於 2014-8-19 12:31

hongbee 發表於 2014-8-19 12:12 static/image/common/back.gif
我果粒唔系843sq,系好大同圓型果粒

好大同圓型 = metal can package ,"粒" 埋個散熱片就更好表現{:1_351:}

wankwokyuen 發表於 2014-8-19 12:37

hongbee 發表於 2014-8-18 23:49 static/image/common/back.gif
不过想问下師兄试果粒系边款843?

其實amp843..跟AD843相似,但AD843更饱满醇正,但是9927通透清晰,这是我更喜歡,我的是amp843及我覺得ad843太貴了,下次有機會可以攪個聚會,约師兄們玩下opamp...分享大家心得,{:1_335:} 但是地点{:1_330:}

hongbee 發表於 2014-8-19 12:48

wankwokyuen 發表於 2014-8-19 12:37 static/image/common/back.gif
其實amp843..跟AD843相似,但AD843更饱满醇正,但是9927通透清晰,这是我更喜歡,我的是amp843及我覺得ad ...

我用緊呢粒{:6_210:}

wankwokyuen 發表於 2014-8-19 13:02

hongbee 發表於 2014-8-19 12:48 static/image/common/back.gif
我用緊呢粒

我知道這粒,我都想下這粒843...有机會師兄可否約出來試下{:1_335:}

hongbee 發表於 2014-8-19 13:25

wankwokyuen 發表於 2014-8-19 13:02 static/image/common/back.gif
我知道這粒,我都想下這粒843...有机會師兄可否約出來試下

PM左你

hongbee 發表於 2014-8-22 08:47

啱先入多對9927SQ,胆味濃,夾K3不錯

fatau 發表於 2014-8-23 00:29

ad843sq ad843sq/883b 同5962-9098001MPA 差幾多下, 聲真係有分別? 尤其後兩者

小弟用緊http://sparkoslabs.com/product/discrete-op-amp-ss3601/同 http://www.fidelix.jp/technology/OP%20Amp.html
分別令我收埋OPA128SM同OPA627SM

843 128 627 ...都係好多假OPAMP, 一定要有肯真係手先比較到, 要放下血先得

hongbee 發表於 2014-8-23 02:10

fatau 發表於 2014-8-23 00:29 static/image/common/back.gif
ad843sq ad843sq/883b 同5962-9098001MPA 差幾多下, 聲真係有分別? 尤其後兩者

小弟用緊http://sparkoslab ...

呢類真系未试过,搜集下資料先,Tks师兄{:6_122:}
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13
查看完整版本: 新仔發現新大陸....OP AMP真係好好玩!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。