jeffmao 發表於 2014-5-23 02:11

係唔係真4K唔理了, 到出晒又話有新技術又新藍光STANDARD,早買早享受
之前差的入手55寸,仲以為夠大後來老虎要65寸,結果裝上牆睇睇下剛好
幅牆既位仲可以上到過80寸都OK, 不過太貴啦

banjo 發表於 2014-5-23 04:02

直上4K, 一步到位, 有排唔使諗又再換機.

原明 發表於 2014-5-23 08:03

對!{:9_428:}

homealone 發表於 2014-5-23 08:37

现在买新机就一定买4K啦,不过记得清楚有没有HDMI2.0先好买,旧一批是还是1.4的。
(Post76 Android 手機版送出)

stjo 發表於 2014-5-23 17:25

咁4K有乜好介紹??{:6_190:}

gikifk 發表於 2014-5-23 20:32

世界杯前應該全部都推出{:6_238:}

homealone 發表於 2014-5-24 08:43

世界杯后应该全部都减价。
{:6_175:}
(Post76 Android 手機版送出)

stjo 發表於 2014-5-25 10:21

睇咗好多,考虑埋價錢,sony 50W800B似乎唔錯,可以作為一部過渡机,睇一兩年,等4K机成熟先再換。原本想换55”,但真係擺唔落,呢部50”尺寸啱,價錢又夠平,畫面質素及顏色同現時的46”又差唔多,都可以拍板了。
但price.com報價有D低過10k,會唔會冇貨呢?

stjo 發表於 2014-5-27 18:59

Sony 50W800B 2014新款,畫面質素ok,兩年保。
Panasonic TH-50ET60H 2013舊款,畫面質素ok,5年保。
兩部機價錢差不多,款都OK。

點揀????{:6_126:}

gikifk 發表於 2014-5-27 20:30

公字決定喇{:6_189:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 要換電視了

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。