stockpicker 發表於 2014-5-21 23:00

咁用咗屎之後人聲有沒有幫助呢?

komiya 發表於 2014-5-21 23:01

有{:1_330:}

mistaleung 發表於 2014-5-21 23:07

其實係咪換完一條貴fuse效果好明顯呢? 會唔會做blind test 就可以分得出? 如果唔係 我支持買條20屎過下手引
(Post76 Android 手機版送出)

komiya 發表於 2014-5-21 23:09

mistaleung 發表於 2014-5-21 23:07 static/image/common/back.gif
其實係咪換完一條貴fuse效果好明顯呢? 會唔會做blind test 就可以分得出? 如果唔係 我支持買條20屎過下手引 ...

係{:1_330:}

mistaleung 發表於 2014-5-21 23:19

komiya 發表於 2014-5-21 23:09 static/image/common/back.gif

咁要換幾多條先夠? 我見d內部相一部機都有好幾條fuse?

plnl88 發表於 2014-5-21 23:33

mistaleung 發表於 2014-5-21 23:19 static/image/common/back.gif

多過一支唔會換啦。
咁犯本。
師兄,你信 20 文支有用,
你應該直接去買 支返黎自己親身試下麻。
其他人話得,對你黎講無用的。
其他人對音色的要求未必與你相同。
而且,fuse 的牌子/model 又有咁多種。
如:
古河 HP , TF
Hi Fi Tuning Supreme 3, Classic
SR20
IP2 Rh, Pd, Pt
支支都唔同聲。
你齋睇人家的評語都未必岩你。

komiya 發表於 2014-5-21 23:39

mistaleung 發表於 2014-5-21 23:19 static/image/common/back.gif

我電源線1粒、BDP機入面1粒。

plnl88 發表於 2014-5-22 00:13

stockpicker 發表於 2014-5-21 23:00 static/image/common/back.gif
咁用咗屎之後人聲有沒有幫助呢?

如果係聽女聲就唔好用 IP2 鉑金了。
用 SR20 或 Hi Fi Tuning Supreme3 啦。
人聲會出D。不過就無左個闊音場同華麗的音樂聲了。

stockpicker 發表於 2014-5-25 21:53

神武光輝 發表於 2014-5-20 10:16 static/image/common/back.gif
秋記79*,但要開出來睇,因為試過第一隻身上有花痕
(Post76 Android 手機版送出)

係渡金定係渡老? 如係金見有間賣$750
頁: 1 2 3 4 5 6 [7]
查看完整版本: 未玩紅腸,先玩條屎

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。