edgarcpu 發表於 2014-5-20 18:59

推力大咗, 但聲音易"拆"咗

charky17 發表於 2014-5-21 10:51

我試過呢個方法幾次, 但係都無樓上拆音既問題

furuya 發表於 2014-5-21 15:29

好得喎
唔熄機便ok

fatghostslim 發表於 2014-5-21 19:51

008325 發表於 2014-5-17 12:14 static/image/common/back.gif
整唔翻既意思係? 唔需要每首歌都整....一次開機只需要整一次
如果整唔到就RESTART部機再整過

我都唔知係唔係正確咁hack咗
我整咗一次之後, 個volume去到4度就好大聲 (assume this is right)
跟住多手整吓整吓又冇咗個效果

有冇ching可以圖解教學, 先謝{:1_347:} {:1_347:} {:1_347:}

goodabc2010 發表於 2014-5-21 22:43

fatghostslim 發表於 2014-5-21 19:51 static/image/common/back.gif
我都唔知係唔係正確咁hack咗
我整咗一次之後, 個volume去到4度就好大聲 (assume this is right)
跟住多手 ...

或者咁啦師兄
係試下聽住歌做一次(當然要較細聲d)
你stop左個sound eXXXXXXXXXX之後(setting>apps>running)
入player開番佢,會聽到大聲左{:6_136:}
如果聽唔到既應該做錯左{:6_136:}
而我之前咁多次聽住歌咁整都唔會死機呀,hang機
理論上唔會有咩事發生既{:6_175:}

fatghostslim 發表於 2014-5-22 19:24

goodabc2010 發表於 2014-5-21 22:43 static/image/common/back.gif
或者咁啦師兄
係試下聽住歌做一次(當然要較細聲d)
你stop左個sound eXXXXXXXXXX之後(setting>apps>runnin ...

係咪播住歌去settings熄咗sound enhancement? (disable? force stop?)
之後再試較大細聲
如果去到四度左右就好大聲係咪代表成功咗?

goodabc2010 發表於 2014-5-22 23:29

fatghostslim 發表於 2014-5-22 19:24 static/image/common/back.gif
係咪播住歌去settings熄咗sound enhancement? (disable? force stop?)
之後再試較大細聲
如果去到四度左 ...

其實唔洗搞到咁複雜
開機>播歌>較細聲d>setting>Apps>Running>Sound eXXXXXXXXX>Force stop>開player>右上角>Sonud eXXXXXXXXXX>即變大聲
只有播住歌你先知道得唔得
人人耳機唔同,可能有師兄插er4b黎試,又可能有師兄插住se215黎試
你同我講幾多度同大唔大聲我都答唔到師兄得左定唔得{:6_136:}

scramjet 發表於 2014-5-22 23:48

How to kill the Sound Enhancement process - screen captures

Go to Settings and choose APPS

Slide to the "RUNNING" screen

Scroll down to locate "Sound Enhancements" process and STOP it

Click OK to confirm killing the process

DONE!

fatghostslim 發表於 2014-5-23 21:54

thanks all, it's done!

黑翼菜鳥 發表於 2014-5-31 12:00

正,無"拆"連本來的底橾都消失左{:6_128:}
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: Software Hack : ZX1 的兩把聲音

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。