jastudio 發表於 2014-5-15 10:36

ADA 發表於 2014-5-15 09:06 static/image/common/back.gif
2A3緊係用2.5K啦, 功率只需15W~20W夠晒, 唔使用老牛咁大隻.

KT88 用2.5K~3.5K都得, 如果用3.5K主要分別 ...

哇!!!!要幾銀?

ADA 發表於 2014-5-15 10:41

jastudio 發表於 2014-5-15 10:36 static/image/common/back.gif
哇!!!!要幾銀?

我問過 Koji, 佢報價 JPY59600+JPY6000 運費, 即是大約港幣$5000一對.
其實對發燒友來講算抵玩.
這對牛可以玩晒 2A3, 45, 300B, 6L6xx, EL34, 6550, KT66, KT88, KT120 ....

jastudio 發表於 2014-5-15 10:42

ADA 發表於 2014-5-14 18:14 static/image/common/back.gif
無 ... 我無喎. 我只有二對在手.

Thomas Mayer 先係毒人 .... The 10Y (內有毒品)

ADA ching,你收收埋埋甘唔得bor,不如你砌完我哋啦大隊黎呢府上參觀啦! {:1_344:}

jastudio 發表於 2014-5-15 10:44

ADA 發表於 2014-5-15 10:41 static/image/common/back.gif
我問過 Koji, 佢報價 JPY59600+JPY6000 運費, 即是大約港幣$5000一對.
其實對發燒友來講算抵玩.
這對牛可 ...

系我而家對牛既7,8倍

ADA 發表於 2014-5-15 10:51

jastudio 發表於 2014-5-15 10:44 static/image/common/back.gif
系我而家對牛既7,8倍

只能說資料只供參考.
有時買日本牛某程度上係信心同保值心態.
如果平幾倍又有同等效果算賺了, 所以我都打算同高達定雙C牛, 佢平過山水牛,
只不過之前有老友問開山水, 又見YS全線用晒山水, 外型又見得人, 所以介紹畀燒友囉.
我相信這裡應該有燒得起的燒友的.

jastudio 發表於 2014-5-15 11:10

ADA 發表於 2014-5-15 10:51 static/image/common/back.gif
只能說資料只供參考.
有時買日本牛某程度上係信心同保值心態.
如果平幾倍又有同等效果算賺了, 所以我都打 ...

呢度大把有$人
日本牛可能真系好好多唔定,只不過我無錢買/肉痛罷了{:6_191:}

ADA 發表於 2014-5-15 11:20

jastudio 發表於 2014-5-15 10:42 static/image/common/back.gif
ADA ching,你收收埋埋甘唔得bor,不如你砌完我哋啦大隊黎呢府上參觀啦!   ...

近來掛住用小米盒子追大陸劇, 日劇同韓劇....
無晒心機砌機, 應該有排都未見成品! {:1_260:}

大陸果齣蘭陵王幾好睇架, 好過睇馬騮戲.

billymud 發表於 2014-5-15 12:54

ADA 發表於 2014-5-15 11:20 static/image/common/back.gif
近來掛住用小米盒子追大陸劇, 日劇同韓劇....
無晒心機砌機, 應該有排都未見成品!

off track question: C_hing, what CFW has been installed in ur 小米盒子??good ??{:1_254:}

ADA 發表於 2014-5-15 13:37

billymud 發表於 2014-5-15 12:54 static/image/common/back.gif
off track question: C_hing, what CFW has been installed in ur 小米盒子??good ??

Default 改咗 VST, 非常好用, 簡單囉.
最近用佢自己果個 iCNTV 睇睇下會 reboot, 通常睇5分就會 reboot,
但 reboot 完一次之後再睇就無事, 真係奇奇怪怪.

billymud 發表於 2014-5-15 13:56

ADA 發表於 2014-5-15 13:37 static/image/common/back.gif
Default 改咗 VST, 非常好用, 簡單囉.
最近用佢自己果個 iCNTV 睇睇下會 reboot, 通常睇5分就會 reboot,
...

thx much ! {:1_245:}
常睇5分就會 reboot ?... thermo problem ? {:1_342:}
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11
查看完整版本: 單端300B

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。