wwk093 發表於 2014-5-2 12:58

louis001 發表於 2014-5-2 12:47 static/image/common/back.gif
咁真係要睇下你係咪個amp setting 有的野set 錯左
我都係鬼妹用家 大家可以研究下 最緊要係解決到個問題
...

多謝師兄幫忙{:8_387:} {:8_387:} 不過我個入門鬼妹仔呢兩日做auto setup 都係fail 話我d喇叭disconnect{:8_369:}

神武光輝 發表於 2014-5-2 13:20

我都用8吋,試過跳位,未試過拍邊
(Post76 Android 手機版送出)

wadee 發表於 2014-5-2 13:58

wwk093 發表於 2014-5-2 12:58 static/image/common/back.gif
多謝師兄幫忙不過我個入門鬼妹仔呢兩日做auto setup 都係fail 話我d喇叭disconnect{ ...

會唔會你個amp有事?不如reset個amp一次!!

tony019002 發表於 2014-5-2 14:13

Ching, 有無搵第二套戲試下,同埋你邊套戲拍邊? 可能果隻碟錄製問題
(Post76 Android 手機版送出)

wwk093 發表於 2014-5-2 16:01

tony019002 發表於 2014-5-2 14:13 static/image/common/back.gif
Ching, 有無搵第二套戲試下,同埋你邊套戲拍邊? 可能果隻碟錄製問題
(Post76 Android 手機版送出) ...

the dark knight rise 第九段大約1:23-24

wwk093 發表於 2014-5-2 16:17

wadee 發表於 2014-5-2 13:58 static/image/common/back.gif
會唔會你個amp有事?不如reset個amp一次!!

今朝去咗買amp嗰度問,佢話可能支mic收唔到音

louis001 發表於 2014-5-2 17:01

wwk093 發表於 2014-5-2 16:01 static/image/common/back.gif
the dark knight rise 第九段大約1:23-24

你套戲真係算把啦孩子 {:6_123:}
的音效古古怪怪 音樂嘈 低頻又OVER得勁 {:6_129:}

louis001 發表於 2014-5-2 17:07

wwk093 發表於 2014-5-2 16:17 static/image/common/back.gif
今朝去咗買amp嗰度問,佢話可能支mic收唔到音

其實枝收音咪 我都剩係用佢個距離
最好有埋師兄喇叭資料
試下以下咁SET
分頻點
前中置80ZM
後置100ZM

另搵個音壓計 或APPS SET 返個音壓做 75DB
十仔唔駛SET AMP SET 0 大細聲由十仔控制

試下咁玩有冇事先

SET AV 又煩又係樂趣
煩係未SET 好時真係要左試右試
但出到靚聲後就會覺得辛苦都係值得既

AMP 音效設定 睇戲可以試下咁SET 唔岩聽就就返自己口味
唔一定跟我咁玩 但呢個模式睇戲 我暫時覺得最正

音效設定上:(Audyssey 2EQ----->一定唔開)
               (Dynamic EQ-------> ON)
               (Dynamic Vol-------> Light)
               (Dyn EQ Offset------> 0db)

wwk093 發表於 2014-5-2 17:16

louis001 發表於 2014-5-2 17:07 static/image/common/back.gif
其實枝收音咪 我都剩係用佢個距離
最好有埋師兄喇叭資料
試下以下咁SET

唔該師兄,今晚返去試下先{:8_387:} 不過我部551r無audyssey呢個funtion

louis001 發表於 2014-5-2 17:19

wwk093 發表於 2014-5-2 17:16 static/image/common/back.gif
唔該師兄,今晚返去試下先

唔用枝咪都可以自己調 袛要個距離岩就可以
十仔都可以試下呃多1米俾佢 的聲可以收放快的 因為HRS 比較慢聲
咁SET 對佢有好處 可以先試實際距離 然後再SET 多1米
多聽 多試 問題應唔難解決
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: sunfire HRS8 拍邊

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。