raymondyung 發表於 2014-4-19 13:14

真係入們新手.....買左一套5.1...POST出黎真係好醜..

前言...
本人對音響其實研究不多..只係用自己對耳仔去比較買野....對好多牌子完全唔識...
未接觸家庭音響之前..一路都係係車度玩音響..以為放係車上面幾萬蚊音響已經聽得人..
點知因為一對FOCAL 826......令到我入曬......就開始了睇76..完來真係一睇又會再睇.
一問就會再問...最後就用左半年幾時間睇睇睇睇...之間再睇...再聽...
去到4月頭..真係頂唔住就去左買野..............
依家真係過食樹皮的日子了..........{:9_413:}
等我介紹下我既爛鬼野...

AMP: LX-87..........原本睇既係57....最後變87{:9_412:}
前置:Focal 926v.....原本係睇816=.=
中置:Focal cc900....原本係800
十仔:Sunfire hrs-12....原本係 SDS-12

我都唔知點解會變左甘樣{:9_406:} 結果就係用多左好多錢=.=

送貨果一刻真係好開心{:9_404:}
                   一路飲一路安裝

最後當然系{:8_403:}

最後希望各位師兄..教下細佬玩下..我真係玩佢唔掂....完全唔識點SETUP....搞到成舊屎甘....

如果有師兄家訪下我..教我玩就好了{:8_368:}

andyleung66 發表於 2014-4-19 13:18

%7B:6_193:%7D%7B:6_193:%7D%7B:6_193:%7D
(Post76 Android 手機版送出)

lawzelda 發表於 2014-4-19 13:36

正,甘要上多D來{:1_335:}

lawzelda 發表於 2014-4-19 13:40

ching,住那

eric18ngan 發表於 2014-4-19 14:03

ching 唔知係唔係俾我毒左你,由lx57變成87{:6_193:}
不過你部Focal 好正,幾錢入手.

raymondyung 發表於 2014-4-19 14:41

eric18ngan 發表於 2014-4-19 14:03 static/image/common/back.gif
ching 唔知係唔係俾我毒左你,由lx57變成87
不過你部Focal 好正,幾錢入手. ...

哈哈..我都唔知睇左邊個POST..變左甘樣........套FOCAL要$2XXXX=.= ,,,真心好貴..

raymondyung 發表於 2014-4-19 14:41

lawzelda 發表於 2014-4-19 13:40 static/image/common/back.gif
ching,住那

我住天水圍...

forumboy 發表於 2014-4-19 15:54

FOCAL 新Speaker~{:8_377:}
想問問對座地同中置分別幾$$??

raymondyung 發表於 2014-4-19 16:10

forumboy 發表於 2014-4-19 15:54 static/image/common/back.gif
FOCAL 新Speaker~
想問問對座地同中置分別幾$$??

坐地就$20XXX,中置就差不多$6K

hkttf 發表於 2014-4-19 18:59

頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 真係入們新手.....買左一套5.1...POST出黎真係好醜..

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。