manblood 發表於 2014-4-18 21:47

人摸我又摸-到摸下部audiolab 8000s(已更新)

乜都摩晒,净返部8000S未搞過佢(只用佢做POWER AMP),問過0的CHING,8000S而家己經好正,再摩會晤會改左聲呀,佢話會呀,可以改到LUXMAN咁0既聲架!{:1_336:} .....唔知有無昆我{:1_348:}

仲發現左粒通頂電容添......AUDIOLAB 0的QC{:1_346:} ....睇返友台電容POST,之前喇叭無開聲.個低音會不停咁呼吸可能就係關佢事!

拆拆拆.....剩返堆屍骨,....

今次只係小改,換走架妹大水塘,英國野梗係BHC英倫風啦!{:1_330:} {:1_328:} ,...其它只換左電容及OP-AMP...

搞掂!{:1_344:} {:1_328:}

試下聲先,...老友話好正,佢聽到最可怕的是聽陳慧嫻的逝去的諾言時, 居然有聽出少女情懷的感覺!!!.....{:1_344:} .,...有點誇大其詞了吧!??

我就覺得......真係好正,低頻快左同深左,人聲凸出左及清左,,,,,音樂通透左及定位更清,最奇怪係背景静左,,,真係小投資大改善!!!!

再煲下應該更好{:1_344:}

寫到3點幾,唔知會唔會有人加分呢?{:1_328:}

billymud 發表於 2014-4-19 09:19

"人摸我又摸-到摸下部....."

你又準備圖片中..............???{:1_263:}

ADA 發表於 2014-4-20 17:22

這部機的線路設計相當優良, 雖然 8000S 已在強國生產, 但絕對值得換上靚零件.
早排見到數字台有人2000出售, 這價錢真係抵到無朋友!
絕對 under value !
2000蚊買入, 再花幾百到1000蚊搞搞佢絕對合理.

zoneaudio 發表於 2014-4-20 22:34

支持師兄{:6_193:}

manblood 發表於 2014-4-21 03:20

ADA 發表於 2014-4-20 17:22 static/image/common/back.gif
這部機的線路設計相當優良, 雖然 8000S 已在強國生產, 但絕對值得換上靚零件.
早排見到數字台有人2000出售, ...

快0的買啦{:1_340:}

manblood 發表於 2014-4-21 03:23

billymud 發表於 2014-4-19 09:19 static/image/common/back.gif
"人摸我又摸-到摸下部....."

捉字室{:1_348:} 兼諗X左{:1_253:}

ADA 發表於 2014-4-21 07:57

manblood 發表於 2014-4-21 03:20 static/image/common/back.gif
快0的買啦

果部已賣出.
不過我自己重有部鎮屋之寶, Sony V-FET Integrated amp.
最近我都搞緊番新工程.

manblood 發表於 2014-4-21 13:19

ADA 發表於 2014-4-21 07:57 static/image/common/back.gif
果部已賣出.
不過我自己重有部鎮屋之寶, Sony V-FET Integrated amp.
最近我都搞緊番新工程.

{:6_212:}嘩,,,,但好係好,但你放響度即係冇用姐
(Post76 Android 手機版送出)

unformatx 發表於 2014-4-21 17:22

樓主可否逐一對照咩型號電容換咩牌子電容?
我都有部TAG Mclaren 60iRv, 現在暫時擺嘪一邊 ^^!
想參考o下樓主o既補品!
我見外國都有舖頭話幫人改Audiolab o既機, 但我地來回運費就好金,
如果可以自已動手又做到, 唔貴又可以慳返D花費o係其他週邊上....

billymud 發表於 2014-4-22 08:57

need a copy of the 8000S service manual ???

http://www.mediafire.com/download/bcb14o49wtjry1l/8000S+Service+Manual.pdf
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 人摸我又摸-到摸下部audiolab 8000s(已更新)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。