chriskbchan 發表於 2014-5-5 11:22

littlesweet 發表於 2014-5-2 23:12 static/image/common/back.gif
請問一下, 點駁線的呢?

例如我 bdp ---> amp ---> tv

說明書說可以咁:

BDP ---> MDR ---> AMP ---> TV

但注意有機會唔work (有聲無畫), 我就係咁(可能我的 BluRay 是 Philips)... 解決方法是用 HDMI splitter 出兩個 signal

BDP ---> HDMI Split --- audio ---> MDR ---> AMP ---> TV
                               \--- picture -------------> AMP ---> TV

我說 '有機會唔work' 因為我另外有駁 PC 和 AppleTV 不用 split 但就無問題.

CanonEOS 發表於 2014-5-6 00:16

Sony member can enjoy 15%discount. Only $2788.

fai514 發表於 2014-5-6 07:03

小弟星期六先係旺角sony85折訂左套,但要六月頭先有得取!啲職員話唔係仲有多部剩同埋嚟埋呢水就唔知返唔返貨喎!

initial 發表於 2014-5-7 00:32

我都係3月去大阪BC 買左~ {:1_258:}

$37,800 - 5% - 8%
http://i42.photobucket.com/albums/e346/snufkin2010/Life/OI000065_zpsbzwp2a2q.jpg

耳機唔重. 個綿好舒服, 戴眼鏡都冇問題.
用MICRO USB 差電, 差完後每日用一兩小時都可以一星期一差.
之前未用過呢D 耳機, 個人覺得非常好聲, 用黎玩FIFA, 龍如, KILLZONE 都好正.
所有設定係哂耳機上, 用熟左後用手摸就攪掂.

呢家天氣用半小時開始焗耳 (未開冷氣)
解碼器上既顥示太細, 4尺外都無可能睇到. 未熟習苧要成日行過去睇
我用PAN 記三年前既LCD TV, 好似唔係好夾個解碼器. 當用完耳機熄解碼器時, 部電視仲係停留係耳機模式, 電視喇叭冇聲出, 要熄左電視再開先正常返.

仲買埋呢個 {:1_343:}

當天優惠 $6,990 - 5%- 8%
http://i42.photobucket.com/albums/e346/snufkin2010/Life/OI000066_zpsfomratwc.jpg

TWLO 發表於 2014-9-4 12:14

想問各Ching點叉電?

justinianlui 發表於 2014-11-27 02:53

行貨支吾支援多隻耳機同時使用??

ktsang01 發表於 2015-5-8 21:52

justinianlui 發表於 2014-11-27 02:53 static/image/common/back.gif
行貨支吾支援多隻耳機同時使用??

Ching, 有無試過得唔得,小弟都想從日本買多一個耳筒比老婆用?

justinianlui 發表於 2015-7-31 00:51

ktsang01 發表於 2015-5-8 21:52 static/image/common/back.gif
Ching, 有無試過得唔得,小弟都想從日本買多一個耳筒比老婆用?

行貨不支援多耳機使用
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: 走轉日本, 終於買入Sony MDR-HW700DS

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。