fatau 發表於 2014-4-14 17:17

lamhokin 發表於 2014-4-14 15:34 static/image/common/back.gif
係,我啱啱都睇過下,的確可以買到p700u了

220>100V 牛都係唔細O既cost

CHING 個6.35mm->3.5mm JVC 質素唔錯, 換左佢啦{:1_352:}

jaffeinism 發表於 2014-4-14 17:24

sennbeyer 發表於 2014-4-14 16:58 static/image/common/back.gif
如果d7100同th900都係五五波,咁我有7000都唔駛換喎

luxman推低阻好聲

d7100同th900都係五五波 @又吾係甘講... D7100吾洗諗我啥得賣, TH900要諗諗先...

jaffeinism 發表於 2014-4-14 17:25

fatau 發表於 2014-4-14 17:17 static/image/common/back.gif

CHING 個6.35mm->3.5mm JVC 質素唔錯, 換左佢啦...

220>100V 牛都係唔細O既cost@師兄有無咩方案? 學下野先

tleonard 發表於 2014-4-14 17:45

玩平膽 6N1P-EV 同 6N6P-I 仲有兩個鮮為人知嘅選擇,1,500 鎂嘅單端 Svetlana-2 或者 3,300 鎂嘅平衡 Prelude-3.1SE:

http://www.head-fi.org/t/561463/review-analog-design-labs-svetlana-2-tube-headphone-amplifier

http://www.head-fi.org/t/630386/the-audio-technica-w3000anv-appreciation-thread/870

http://www.analog.co.kr/svetlana2.html

http://www.analog.co.kr/prelude31se.html

如果唔係電壓問題嘅話我都會考慮 100V 嘅 Luxman,始終咁貴嘅水貨一唔小心就好有可能係咁先。

dicky0411 發表於 2014-4-14 18:28

fatau 發表於 2014-4-14 10:47 static/image/common/back.gif
港行p1u 價錢係日本買到p700u連運費

p700u 25萬yan波
港行食水幾深啊{:6_200:}

黑翼菜鳥 發表於 2014-4-14 18:47

TH900我也很喜歡,不過後來比較下反而買了W3000,可能因為喜歡W3000的人聲表現,加上手上有D7000
(其實TH900真的和D7100差不遠嗎??我反而有點想賣了D7000再買入TH900.....)

lamhokin 發表於 2014-4-14 18:50

fatau 發表於 2014-4-14 17:17 static/image/common/back.gif

CHING 個6.35mm->3.5mm JVC 質素唔錯, 換左佢啦...

要搵有質素既降壓牛的確吾平
師兄個轉頭邊度買到?

黑翼菜鳥 發表於 2014-4-14 19:18

其實AT和古河的也OK的而且比較常見

fatau 發表於 2014-4-14 22:19

lamhokin 發表於 2014-4-14 18:50 static/image/common/back.gif
要搵有質素既降壓牛的確吾平
師兄個轉頭邊度買到?

我係日本買

好似係熊仔見過, 不過貴成倍

ATH,JVC,SONY 3.5->6.3 同6.3->3.5頭中 (我淨係有鍍金版, 三間都係全MIJ, ATH新得返MIC, 我係舊O既MIJ版)

SONY最好, 但係鍍金版全部產晒產
JVC衰唔夠fit(6.3細左DD), 某D機會怪聲/吱吱聲/間唔中會變mono, 無問題同SONY一樣好聲
ATH 濛濛地

其它SHURE, ETYMOTIC/UE 跟機O既都同ATH 差唔多

AKG紫銅<--哩粒有人鐘意, 但我覺得人聲出左但唔舒服

古河<--無試過, 如果有CHING用過SONY同佢比D意見{:1_352:}

原明 發表於 2014-4-15 08:06

真係好靚!
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: 買木頭----fostex th900

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。