jeffyw 發表於 2014-4-10 23:24

HIFIMAN802新固件更新問題

請問有師兄更新左未呀?是否會經常性HANG機?
另我跟足佢個指示去做,但出左UPDATE畫面時,佢表示搵唔到UPDATE用既FILE
請問要點去更新?

gameguytw 發表於 2014-4-11 09:55

地球第一個修改hifiman hm-901的人旁邊路過留

更新hifiman hm-901無問題,照原廠講的按住HOME鍵,然後把電源開關往上搬,過了一秒之後螢幕會出現recovery的畫面出來,兩個都放開,此時自動進行firmware更新。

不過hifiman hm-802、hm-901更新的時候,最好使用小容量的SD記憶卡,並format成fat32格式,我自己是用toshiba 4G SD卡進行firmware更新,用大容量的記憶卡更新反而會有問題。{:1_331:}

jeffyw 發表於 2014-4-11 11:24

gameguytw 發表於 2014-4-11 09:55 static/image/common/back.gif
地球第一個修改hifiman hm-901的人旁邊路過留

更新hifiman hm-901無問題,照原廠講的按住HOME鍵,然後把電 ...

我將update.zip無解壓就咁放入去sd card,之後按home,再按power上,照足佢做,出現左hifiman logo之後放power鍵,但佢搵唔到更新既update檔...

斯路 發表於 2014-4-11 11:51

我連download呢個步驟都做唔到{:8_365:}

jeffyw 發表於 2014-4-11 12:02

斯路 發表於 2014-4-11 11:51 static/image/common/back.gif
我連download呢個步驟都做唔到

其實我又想問下,今次UPDATE係802上,有無音質上既改變?
如果只係操控好左,我又無需要UP WO,我部機操控無乜問題,無謂煩,,,

jeffyw 發表於 2014-4-11 12:32

已更新成功,是SD CARD問題....
頁: [1]
查看完整版本: HIFIMAN802新固件更新問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。