pac 發表於 2014-4-8 22:36

leo25 發表於 2014-4-8 22:30 static/image/common/back.gif
黑魂版真靚仔
睇見你地D大盒真係搞到心掛掛

攞隻返屋企啦{:8_390:}

leo25 發表於 2014-4-8 22:58

pac 發表於 2014-4-8 22:36 static/image/common/back.gif
攞隻返屋企啦

我夠想啦, 太大收唔埋啦{:6_194:}
我嗰個縮水版都未有機會插{:9_418:}

想請教一下Nelson兄, 條地線RCA頭係咪唔駛駁正極中心點?{:6_141:}

pac 發表於 2014-4-8 23:13

leo25 發表於 2014-4-8 22:58 static/image/common/back.gif
我夠想啦, 太大收唔埋啦
我嗰個縮水版都未有機會插

中間是不用接地盒的

leo25 發表於 2014-4-8 23:22

pac 發表於 2014-4-8 23:13 static/image/common/back.gif
中間是不用接地盒的

收到{:8_387:}

ykluk 發表於 2014-4-8 23:41

leo25 發表於 2014-4-8 22:58 static/image/common/back.gif

插落你欏柚到, 包你即時天外飛仙~~!! {:8_368:}

leo25 發表於 2014-4-9 00:15

ykluk 發表於 2014-4-8 23:41 static/image/common/back.gif
插落你欏柚到, 包你即時天外飛仙~~!!

搞乜Q今晚咁夜仲蒲頭{:9_419:}{:8_366:}
插欏柚咁要pac整個大d先有feel喇{:8_368:}

itoy2008 發表於 2014-4-9 04:54

Leo ching, 地盒size跟Pac ching 都試過,否則我之前三隻黃金鼠地盒都唔洗搬屋到 ironman 地盒{:6_194:} 現在size最適中。太大係搬唔起{:6_209:} 到玩時就知味道{:6_192:}

咁夜,pac ching未起床就爆下料,佢內裡既銅條純度同導電性,唔係一般五金舖入到的,係專業拉電用。同埋d 料同理論開始係人都知,但生產比例及製作過程包你知道后,喺屋企係唔會做到,小弟跟做,結果,未計時間金錢,還要全屋大清潔,死直{:6_185:} anyhow, DIY 過知道過點做同重點,重要平過我之前個d自己DIY{:6_191:} 今次為求襯下間屋擺設,特找專業噴油焗漆(價錢另計但巧底{:6_134:} )一個字:正!!!兩個字:好正;三個字:好很正{:6_176:} 以後再升級都找pac Ching 跟進。還有今次「黑魂四插純真限量版」{:6_157:} 巧毒呀{:6_243:}
所以真的又係個句,只有更好,唯有再做{:6_193:}

至於插RCA千奇唔好插中間個點,正極尼呀,有消野機會呀{:6_201:}

今晚收夜,有機會再post post之前跟玩地盒係AV系統上睇得到既恐怖經歴{:6_200:}
結論係,原來依個pac地盒以性價比係AV、2ch系統上有不少地方既改善(唔係改變),平均價只係幾舊水,所以小弟做了4個{:6_235:} 比Av同2ch用{:6_193:} 明天返早,去訓鳥{:6_151:}

coolness 發表於 2014-4-9 07:00

Pac 兄,我都好有興趣,可否pm我資料和價錢?謝謝

pac 發表於 2014-4-9 07:32

coolness 發表於 2014-4-9 07:00 static/image/common/back.gif
Pac 兄,我都好有興趣,可否pm我資料和價錢?謝謝

請收PM

pac 發表於 2014-4-9 07:33

leo25 發表於 2014-4-9 00:15 static/image/common/back.gif
搞乜Q今晚咁夜仲蒲頭   
插欏柚咁要pac整個大d先有feel喇...

仲要大D?{:8_369:}
頁: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21
查看完整版本: PAC地盒DIY

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。