mistaleung 發表於 2014-4-5 10:58

戲院音量有無標準?

事緣琴日去左gramd cinema 渣打院睇captain America 2 , 咁由amazing Spiderman 預告已經覺得好細聲。 越睇越唔對路,d手槍聲好似bb 槍咁.
想問下大家會點處理.
PS. 睇過好多次渣打院,貪佢有得睇2D
(Post76 Android 手機版送出)

Vader 發表於 2014-4-5 11:35

可能慳電!{:6_194:}
啱啱有全景聲果時係圓方睇超人,大聲到睇完耳仔痛!
早排又係圓方睇鐵甲威蟲,真係好鬼細聲!我以為我耳仔退化!

nippon 發表於 2014-4-5 12:00

有些戲院為了慳電,連環繞聲都唔開,勁無引又激氣!

mistaleung 發表於 2014-4-5 12:44

唔係嘛 咁大間戲院慳電....仲要個場爆哂. 其實佢會唔會長期有個technician駐場呢. 講真,張戲飛又唔平. 睇緊個陣真係好想投訴

mistaleung 發表於 2014-4-5 12:46

補充,一開始surround 個句all surround you都好屎

bigair 發表於 2014-4-5 13:08

渣過屋企就真係無引啦

szetojason 發表於 2014-4-5 13:34

圓方要去大果間先正

Versa 發表於 2014-4-5 15:49

純粹靠估,早排分別去兩間戲院睇戲(唔係圓方),音壓係夠,但當低頻多的場面,戲院內某些地方便出現共嗚,發出 "dd"聲。
會唔會戲院發現這問題未及得切解決,因此將音量收細,頂住先?

lamhokin 發表於 2014-4-6 00:34

今日我都去左圓方睇CA2
睇既係ATOMS版,開頭介紹atoms系統既短片好正
音量就都夠曬,睇戲時atoms效果都出到,飛沙碎石聲一流

wadee 發表於 2014-4-6 08:23

我以前去圓方睇過幾次又唔覺有問題喎,個度人又較少,位又闊,重識震,係交通麻煩D,我幾鐘意架~
頁: [1] 2
查看完整版本: 戲院音量有無標準?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。