44244434589 發表於 2014-3-20 23:55

手上有IPC同W4R, 想改善下音場同整體分析力

如題~~
目前用IPC直推
主要其實想改善下分析力~
音場係其次..
換D咩 / 加D咩會比較有效果?{:6_162:}
換線定加AMP好?

小弟buget不多,
大約投資約2k{:6_244:}

h0200231 發表於 2014-3-21 00:09

換amp

44244434589 發表於 2014-3-21 00:11

h0200231 發表於 2014-3-21 00:09 static/image/common/back.gif
換amp

請問師兄有咩好推介?{:6_143:}

mansk2012 發表於 2014-3-21 00:35

OR 賣左佢換部一體DAP :P
BUDGET幾多?

calcal 發表於 2014-3-21 01:29

師兄有無換過線?

44244434589 發表於 2014-3-21 03:17

calcal 發表於 2014-3-21 01:29 static/image/common/back.gif
師兄有無換過線?

無, 原裝線黎

44244434589 發表於 2014-3-21 03:17

mansk2012 發表於 2014-3-21 00:35 static/image/common/back.gif
OR 賣左佢換部一體DAP :P
BUDGET幾多?

我都有諗過...
但係好似換DX50, X3又有D傻
直上AK100, DX100由比唔起{:6_140:}

mansk2012 發表於 2014-3-21 09:18

44244434589 發表於 2014-3-21 03:17 static/image/common/back.gif
我都有諗過...
但係好似換DX50, X3又有D傻
直上AK100, DX100由比唔起

X5就有行, 等埋佢{:1_341:}

mansk2012 發表於 2014-3-21 09:18

其實唔止X5, DX90都出緊 都係3XXX 依D位,
X5 應該係2998

44244434589 發表於 2014-3-21 11:54

mansk2012 發表於 2014-3-21 09:18 static/image/common/back.gif
其實唔止X5, DX90都出緊 都係3XXX 依D位,
X5 應該係2998

未試過真係唔敢決定住。。。

但真係換player好過加amp?
小弟我幾鐘意apple個library管理
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 手上有IPC同W4R, 想改善下音場同整體分析力

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。