S.C. 發表於 2014-3-19 12:00

muffy 發表於 2014-3-19 11:43 static/image/common/back.gif
的卻HD800有佢獨特既音色

低頻都係難搞D...

音場廣闊加玲瓏浮凸{:8_386:}

hiyori 發表於 2014-3-19 12:28

S.C. 發表於 2014-3-19 11:57 static/image/common/back.gif
雖然認同Rudi性價比低但係我都幾喜歡佢調音

另外030比起010/ 300/ 303好似又份外無性價比, 因 ...

小弟也很喜歡rudi的調音,只是玩不起{:8_369:}
Rudi很可惜的是有一班很喜歡的支持者,喜歡他的產品是很難找替代的,但他和他的產品的「個性」,也同時令他們在中外都碰上不少難關…

jaffeinism 發表於 2014-3-19 13:02

whitefang 發表於 2014-3-19 09:28 static/image/common/back.gif
V200真的幾好, 但唔太岩你吧
SOLOIST都不錯
仲有多數日系機都OK

比較好既dac好少帶耳插,低阻耳機吾系求其插就好聲,有甘易玩就好

jaffeinism 發表於 2014-3-19 13:05

muffy 發表於 2014-3-19 10:45 static/image/common/back.gif
HD800係好容易令人放棄既一對HP
我都係三年後捲土重來
有機會你要去試下, HUGO推出黎一D都唔失禮呢 ...

吾系幾信一台隨身有甘既能耐

jaffeinism 發表於 2014-3-19 13:20

用v200接gs1000i, 聽左兩日,我吾敢講邊隻好過邊隻啦(hd800/gs1000i),但聽人聲流行電子等音樂,個人更喜歡gs1000i個份冲擊感同感染力。。。。

calcal 發表於 2014-3-19 13:42

在推hd800而言,

我相信以hugo個身價, 點都會俾返d野你. 最少你唔會覺得物無所值.

不過相反, 會唔會因為佢個身價, 而令人對佢個評價有點偏頗?

muffy 發表於 2014-3-19 14:05

jaffeinism 發表於 2014-3-19 13:05 static/image/common/back.gif
吾系幾信一台隨身有甘既能耐

師兄我同你一樣都唔信...

但入左之後...我信...

有機會你去試下啦, 可能每個人都對HD800既要求唔同呢

muffy 發表於 2014-3-19 14:08

calcal 發表於 2014-3-19 13:42 static/image/common/back.gif
在推hd800而言,

我相信以hugo個身價, 點都會俾返d野你. 最少你唔會覺得物無所值.

佢既售價我都覺得好貴

但我覺得值得, 唔少身邊既朋友邊鬧佢貴但邊買{:6_183:}

PCMM1 發表於 2014-3-19 14:19

muffy 發表於 2014-3-19 14:08 static/image/common/back.gif
佢既售價我都覺得好貴

但我覺得值得, 唔少身邊既朋友邊鬧佢貴但邊買...

同意
{:6_193:}
Hugo聲音和驅策耳機能加真的很強
以隨身聽來說應該算是前列
未聽過真的以為其他人買了中伏而吹噓
{:6_216:}
但事實上聽過demo之後
真的被Chord這家公司嚇到
竟然可以推出一台實力不俗的隨身聽dac amp
{:6_238:}
價錢當然貴啦
身邊的朋友
一樣好像Muffy兄的朋友
一邊喊貴一邊轉身訂機
暫時聽過的朋友都入了一台
這台機器的吸(走)金能力
很可怕
{:6_243:}

muffy 發表於 2014-3-19 14:35

PCMM1 發表於 2014-3-19 14:19 static/image/common/back.gif
同意

Hugo聲音和驅策耳機能加真的很強

估唔到你果邊都係咁...
我屈指一算, 身邊入左hugo既朋友數目已經去到7個...
計埋網上識得既都要兩隻手先數得曬...

除左甜兄都無乜聽過邊個投訴, 個個都開心聆聽中
今次真係不得不讚下CHORD{:6_212:}
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16
查看完整版本: 想買burson耳擴,問conductor和sololist分別

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。