lkww 發表於 2014-3-7 18:31

考慮換 Anthem AV amp

就快出HDMI 2.0 , 大家覺得而家換 A V amp 係咪時候呢?
我想換Anthem mrx 710 或 510 有冇師兄聽過分別大唔大?
因為我想510 加我而家用緊嘅MF A5 Pre amp ,咁係咪可以唔使買710咁高型號都可以?

Thanks

mistaleung 發表於 2014-3-7 18:37

聽過710 音色 環迴都好滿意 音郊同日系機比屬於自然d
(Post76 Android 手機版送出)

lkww 發表於 2014-3-7 18:41

mistaleung 發表於 2014-3-7 18:37 static/image/common/back.gif
聽過710 音色 環迴都好滿意 音郊同日系機比屬於自然d
(Post76 Android 手機版送出) ...

多謝意見,咁師兄有冇聽過510分別大嗎?

mistaleung 發表於 2014-3-7 18:43

pre out未用過 不過好似710先用環牛 同埋如果影畫分2條hdmi 就唔洗理hdmi2.0 有錯請指點
(Post76 Android 手機版送出)

lkww 發表於 2014-3-7 18:55

mistaleung 發表於 2014-3-7 18:43 static/image/common/back.gif
pre out未用過 不過好似710先用環牛 同埋如果影畫分2條hdmi 就唔洗理hdmi2.0 有錯請指點
(Post76 Android...

其實考慮緊710同510係環繞和音色上分別有幾大,因為我本身有個MF A5 前級for 前置用,而且我只有5.1玩唔到7.1,所以怕浪費左710嘅功力

hugomember 發表於 2014-3-7 20:41

lkww 發表於 2014-3-7 18:55 static/image/common/back.gif
其實考慮緊710同510係環繞和音色上分別有幾大,因為我本身有個MF A5 前級for 前置用,而且我只有5.1玩唔 ...

710 同510 係用同一個ANTHEM ROOM CORRECTION M1軟件, 所以房間修正能力應該係一致嘅...

佢地主要分別係環牛同火數...

假如C HING已有後級, 可能710 同510真係未必有好多差別...

(有錯請指教, 大家討論吓啫...)

lkww 發表於 2014-3-8 00:51

hugomember 發表於 2014-3-7 20:41 static/image/common/back.gif
710 同510 係用同一個ANTHEM ROOM CORRECTION M1軟件, 所以房間修正能力應該係一致嘅...

佢地主要分別係 ...

多謝c hing 回覆, 我諗如果上去買時候聽唔出分別 , 就買510

hoki2528 發表於 2014-3-10 16:28

師兄請問入左510未呀?幾錢入請回覆

lkww 發表於 2014-3-12 17:25

hoki2528 發表於 2014-3-10 16:28 static/image/common/back.gif
師兄請問入左510未呀?幾錢入請回覆

我未有時間去試,到時再同 c hing 分享下

lkww 發表於 2014-4-1 11:36

終於入左 510{:6_182:}

初步測試滿意, 分析力細節度高, 連貫性強, 音樂感好
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 考慮換 Anthem AV amp

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。