dezispop 發表於 2014-7-4 22:36

HTK@T 發表於 2014-7-4 22:21 static/image/common/back.gif
快到咁 師兄問一下咩情況要remake?,另外咩情況需要refit?(第一次做cm) 你隻cm直接係網上訂? ...

CM, 其實無100%完全隔音,
戴上去左右無空隙有充實感 (not壓迫感), 聽感正常就得.

你個頭郁動幅度太大而產生漏音, 其實算正常, 無乜需要refit.

dezispop 發表於 2014-7-4 22:37

lpc041088 發表於 2014-7-4 22:23 static/image/common/back.gif
當你收到對野,一放入耳播歌
一切等待都係值得,我前後都搞左4個月
我實際聽左既日子都係講緊兩個星期only{ ...

16pro都要4個月?{:1_331:}

lpc041088 發表於 2014-7-4 22:50

HTK@T 發表於 2014-7-4 22:21 static/image/common/back.gif
快到咁 師兄問一下咩情況要remake?,另外咩情況需要refit?(第一次做cm) 你隻cm直接係網上訂? ...

說起來就有點兒複雜...利申:唔係想黑某店
我覺得refit就睇下
1.隻野有無漏音 (正常就加厚
2.會唔會"un"住耳仔 (正常就磨

我都直接講埋我成個case俾你地了解下
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
我其實三月頭係經Jxbxn幫我訂,用左兩個月
之後返左黎聽左兩星期都係坐MTR聽到左耳漏音
問左Jxbxn幫我sd過去refit,佢地又無詳細講解點樣refit最有效 (官網有詳細示範咩位可以要求refit)
當時只係話如果係唔太清楚就成隻refit加厚架啦,我果時其實唔想成隻.怪自己無上官網詳細睇
跟住就當然係出左事,一個月後返左黎...refit後漏音仲勁左又"un"耳左
之後我直接email 問JH有無得做過對耳模寄返去直頭remake,佢地就好nice咁話無問題
不過就叫我自己同jxbxn傾好數邊個負責. Jxbxn好"理所當然"咁話唔知我同JH傾左d咩所以就唔會再幫我跟{:6_161:}
算...我都預左...我自己直接同JH搞,反正人地上心咁多,果幾個錢都俾你地賺左,我都係望自己搞返好隻野算
全程前後sd左近10封email,只有一封意義不大所以無回到我
前前後後問左幾次確認,只係要俾寄既錢同新耳模錢(姐係自己整啦),其他佢地包晒
上星期六即日book左匯X做耳模,返到屋企用念慈庙鐵罐裝好!唔怕你飛,隻16Pro就入返鋁罐
之後上星期一用SpeedPost寄 (JH其實唔suggest用,我果時唔知又想平d寄,只係用左$16x, 保都無買架)
sd 封email 俾佢地都可以track 到個package (唔sure佢地會唔會去track)
好彩都安全到步,佢地收到就即刻email 我話收到, 之後話唔sure幾時有期幫我搞, 遲d覆
等到今個星期二, 突然一封email 同我講話已經re make完同寄出左...有埋FedEx既track no. 俾我
好驚喜, 其實驚嚇更加多,有無咁快呀?係唔係真係re make架...{:6_130:}
結果當然係有re make過, 睇外型內部已經知, nice!!!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
其實JH e+做已經係可以話同耳模exactly差唔多match
耳模做得好唔好影響幾大下,我覺得第一次果個做得唔好
希望幫到師兄你!

lpc041088 發表於 2014-7-4 22:52

dezispop 發表於 2014-7-4 22:37 static/image/common/back.gif
16pro都要4個月?

單做唔洗4個月

第一次做兩個月
聽左         兩星期
refit          一個月
re make   一星期(連運頭尾兩星期)

不過JH24就...{:6_162:}

dezispop 發表於 2014-7-4 23:21

lpc041088 發表於 2014-7-4 22:52 static/image/common/back.gif
單做唔洗4個月

第一次做兩個月

ic...

我隻roxanne order number #155XX
6月頭上JH fanpage見有人#14XXX, 怒X admin問仲要等幾耐,
我仲要排佢後1000隻, 所以email angie問進度都係嘥氣 {:1_262:}

不過我唔係第一次做CM, 同埋玩過公模版, 其實無乜期待 {:1_262:} {:1_262:}

dezispop 發表於 2014-7-4 23:23

有無人試改roxanne cable做2.5mm trrs線?

HTK@T 發表於 2014-7-5 07:40

樓主: 係儲單 TowerVision話因有其他客人一齊訂 所以俾唔到個no.我 都係講到左會即時通知你{:6_223:}
另外好多謝樓主及Ipc兄為我解答問題 萬分感謝{:8_387:}
Ipc:有師兄嘅經歷 令我明白好多 上完官網睇好似有好多位都有得搞,你嘅情況(自己同jh聯絡 ) 而店嘅回答 真係……{:6_154:}

dezispop 發表於 2014-7-5 11:28

HTK@T 發表於 2014-7-5 07:40 static/image/common/back.gif
樓主: 係儲單 TowerVision話因有其他客人一齊訂 所以俾唔到個no.我 都係講到左會即時通知你
另外 ...

ic
(Post76 Android 手機版送出)

dezispop 發表於 2014-7-5 11:30

其實可考慮直接寄earmold俾JHA, 不過乜都要自己跟,第一次做比較麻煩。
(Post76 Android 手機版送出)

HTK@T 發表於 2014-7-5 13:18

dezispop 發表於 2014-7-5 11:30 static/image/common/back.gif
其實可考慮直接寄earmold俾JHA, 不過乜都要自己跟,第一次做比較麻煩。
(Post76 Android 手機版送出) ...

乜都要自己跟 呢個先係重點 {:6_156:}
頁: 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24
查看完整版本: JH Audio 巴打同好區 (P.21:Roxanne CM聽感分享)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。