Rakehell 發表於 2014-3-2 22:32

紅腸古河銠頭白金屎 report + 電源線溫度一問

C Hing 好~
我插 Amp 條紅腸 , 岩岩換左個古河銠頭 + ip2 白金屎
唔講得笑 , 同我本身個 MS 銅頭 + 畢屎, 真係有分別.感覺力水好左D (少少少少), 但係分析力好左 , 中高音再出左 (可以話尖左 , 但係我口味鍾意 Sharp 野, 正!)
好難 A/B Test , 但係同一條片 (睇左不下30次) , 我真係聽多左少少野.靚頭+靚屎雖然好貴, 但係入左無後悔 !

另外有個問題想問 :
條紅腸插左個 Amp 4-5個鐘打機 , 條紅腸線身溫度好明顯似暖左 !! 大家有冇呢個情況出現 ? 因為我學 DIY 無幾耐, 有D擔心會唔會有問題呢 ~

Thanks!

keke323 發表於 2014-3-2 22:48

電源線都會發熱 ?{:6_121:}
我又無發現呢個現象喎 {:6_146:}

wll1234 發表於 2014-3-2 22:59

发热原因可能是由amp过热传入,也有可能是线的问题
试下把红肠插另一个机会不会过热。。。
亲要注意安全第一,音质第二啊~

bennyhk1973 發表於 2014-3-3 09:33

未試過{:6_141:}

MarkKwok 發表於 2014-3-3 10:46

照計紅腸條線咁大A數,插普通Amp 卓卓有餘啦,無理由會熱過喎!?{:6_192:}

hmsam 發表於 2014-3-3 12:02

師兄,我都剛入左條紅腸,但冇加鉑金屎{:6_244:}

xianglan 發表於 2014-3-3 12:11

Ching-check out the connects inside the plug any loosen??

plnl88 發表於 2014-3-3 12:28

xianglan 發表於 2014-3-3 12:11 static/image/common/back.gif
Ching-check out the connects inside the plug any loosen??

師兄,紅腸是一條 30a 線,不會咁容易過熱。
如樓上師兄所言,開頭尾睇睇 D 線有無鬆左。

lamhokin 發表於 2014-3-3 12:30

紅腸都發熱!不敢想像

yuppi 發表於 2014-3-3 12:48

wll1234 發表於 2014-3-2 22:59 static/image/common/back.gif
发热原因可能是由amp过热传入,也有可能是线的问题
试下把红肠插另一个机会不会过热。。。
亲要注意安全第 ...

部 amp 用得幾多amp, 微微暖就可能會有,紅腸咁厚絕緣如果都覺得熱就幾大問題。
頁: [1] 2
查看完整版本: 紅腸古河銠頭白金屎 report + 電源線溫度一問

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。