kbteh 發表於 2014-3-1 22:05

Yamaha V675 問題請教

1)請問V675系列,當播放DTS-HD音源時可以套上DSP 3D嗎?會自動降到DTS嗎?,(問過其它人有些說會降DTS,有些說不會)
2)如果可以播放DTS-HD音源使用DSP時,前上方PRECENSE喇叭會有聲音嗎?(問過其它人有些說會有聲,有些說沒聲)

謝謝

lkca 發表於 2014-3-1 22:18

1)請問V675系列,當播放DTS-HD音源時可以套上DSP 3D嗎? 得dts /48
會自動降到DTS嗎?會
bluray轉lpcm or 2076以上 先得

2)如果可以播放DTS-HD音源使用DSP時,前上方PRECENSE喇叭會有聲音嗎?(問過其它人有些說會有聲,有些說沒聲)
同上

wkchung 發表於 2014-3-1 23:28

1)請問V675系列,當播放DTS-HD音源時可以套上DSP 3D嗎?會自動降到DTS嗎?,(問過其它人有些說會降DTS,有些說不會)
   答: 本人現用V673在播放DTS-HD音源時可以套上DSP 3D, 所以V675應該都得

答: 如能用DSP 3D就應該有聱 (因本人未有PRENSENCE喇叭,所以不肯定)

kbteh 發表於 2014-3-1 23:43

wkchung 發表於 2014-3-1 23:28 static/image/common/back.gif
1)請問V675系列,當播放DTS-HD音源時可以套上DSP 3D嗎?會自動降到DTS嗎?,(問過其它人有些說會降DTS,有些說不 ...

但樓上位ching話播放DTS-HD音源時套上DSP 3D會降成DTS喔,究竟會定唔會呀?咁V775情況係咪一樣?

suileechi 發表於 2014-3-2 13:11

kbteh 發表於 2014-3-1 23:43 static/image/common/back.gif
但樓上位ching話播放DTS-HD音源時套上DSP 3D會降成DTS喔,究竟會定唔會呀?咁V775情況係咪一樣? ...

用cinema dsp系會由dts hd, 下降至dts。只有A20X0以上級數才唔會。
(Post76 Android 手機版送出)

reallyfatboy 發表於 2014-3-2 13:49

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=128364&extra=&highlight=A820&page=3

睇返以前 Ching 測試,由A820開始就可以dots-hd+dsp

675/775果d希望有ching可以測試下

kbteh 發表於 2014-3-3 14:41

reallyfatboy 發表於 2014-3-2 13:49 static/image/common/back.gif
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=128364&extra=&highlight=A820&page=3

睇返以前...

如果a820得,後續機種a830係咪一樣得?
某個台灣網話v773都得了,咁v775應該冇問題掛.

kbteh 發表於 2014-3-3 16:07

wkchung 發表於 2014-3-1 23:28 static/image/common/back.gif
1)請問V675系列,當播放DTS-HD音源時可以套上DSP 3D嗎?會自動降到DTS嗎?,(問過其它人有些說會降DTS,有些說不 ...

ching你部v673可以播放DTS-HDMA時,開啟DSP CINEMA 3D唔會降級DTS??咁V675應該都冇問題喔,
點解有D ching話要A20XX以上先得,咁神奇

suileechi 發表於 2014-3-3 17:02

kbteh 發表於 2014-3-3 16:07 static/image/common/back.gif
ching你部v673可以播放DTS-HDMA時,開啟DSP CINEMA 3D唔會降級DTS??咁V675應該都冇問題喔,
點解有D ching ...

可能依家新型號得。
(Post76 Android 手機版送出)

reallyfatboy 發表於 2014-3-3 17:46

kbteh 發表於 2014-3-3 16:07 static/image/common/back.gif
點解有D ching ...

好似幾年前A2010得, A1010唔得, 所以大家都咁講

又確實係冇乜6XX/7XX/10XX的開箱測試, 大家都一步到位,3030咁開...{:6_147:}
頁: [1] 2
查看完整版本: Yamaha V675 問題請教

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。