toybidder2008 發表於 2014-2-12 14:26

sunfire hrs10 & 12 比較

兩者分別真的很大嗎?打心口feel差别如何?相位又是甚麽?請各師兄高人指教!

louis001 發表於 2014-2-12 14:38

HRS唔打心口架喎 {:6_203:}
另所謂分別大唔大 有幾個因素
1 用咩器材
2 家居幾大
3 鐘意乜野口味
4 放唔放得落
搵清楚自己鐘意乜野口味 先再決定用乜野十仔會好的

gikifk 發表於 2014-2-12 14:44

我有声就得,要求唔高

chung190030 發表於 2014-2-12 14:56

HRS10 / 12係低頻係較淋既一類,但唔代表唔可以打心口,只不過係打心口既件頭有幾大舊!
如果你問HRS10同12既分別,喺其餘條件相同之下,12係會量大d,下潛深d,但速度又會慢d!

ww1338 發表於 2014-2-12 18:06

应同chung190030師兄意见,十仔要岩自已家居環境擺位(Q姐例外){:1_340:}

toybidder2008 發表於 2014-2-12 18:50

chung190030 發表於 2014-2-12 14:56 static/image/common/back.gif
HRS10 / 12係低頻係較淋既一類,但唔代表唔可以打心口,只不過係打心口既件頭有幾大舊!
如果你問HRS10同12 ...

多囗問句,想打心口,有乜介紹?

samuel8892000 發表於 2014-2-12 19:36

toybidder2008 發表於 2014-2-12 18:50 static/image/common/back.gif
多囗問句,想打心口,有乜介紹?

MK 250

bigair 發表於 2014-2-12 21:09

samuel8892000 發表於 2014-2-12 19:36 static/image/common/back.gif
MK 250

MK250應該無全新貨啦,因為已停產

要買MK,依家有X10 或 X12, KK都係一個不錯的選擇,其次威力登DD+系列

fishbone8822 發表於 2014-2-12 21:31

<分享>SUNFIRE HRS12 的一宗小檔案

以下圖片是我朋友家, 佢本用HRS12, 低頻氣氛都夠, 掃腳毛, 但量大得來有點蒙及PUNCH不足

也試過轉BACKFIRE..結果強差人意, 可能先天HRS12 不是爽快型...主打超低頻的包圍感

後來介紹佢 轉VELODYNE SPL1200 ULTRA , 結果PUNCH力度大增,..更保留掃腳毛的同時, 質感更好, 可以講全面升級

但 SPL1200U 貴 HRS12 接近一倍....

PS: SPL1200U 我分別在4個唔同地方玩過, 自己也擁有過, 如果UNDER 200呎空間, 好平衡

Samson2011 發表於 2014-2-12 23:00

fishbone8822 發表於 2014-2-12 21:31 static/image/common/back.gif
SUNFIRE HRS12 的一宗小檔案

以下圖片是我朋友家, 佢本用HRS12, 低頻氣氛都夠, 掃腳毛, 但量大得來有點 ...

thank you for sharing, I have more learned my sub woofer.

頁: [1]
查看完整版本: sunfire hrs10 & 12 比較

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。