sunsun143 發表於 2014-2-9 21:38

又請教老師十仔電源線是否一定要獨立電, 可以與AMP TV BDP用同一排蘇嗎
別人話十仔電源利用濾波電源會有反效果對嗎?
另外剛在TAOBAO見206 2有得賣,會否有3腳插電源線跟嗎?{:8_387:}

plnl88 發表於 2014-2-9 21:54

sunsun143 發表於 2014-2-9 21:38 static/image/common/back.gif
又請教老師十仔電源線是否一定要獨立電, 可以與AMP TV BDP用同一排蘇嗎
別人話十仔電源利用濾波電源會有反 ...

淘仔 D 萬能插座 206-2 係跟大陸蘇頭電源線的。

十仔電源線是否一定要獨立電, <--- 咁又唔一定。普通十仔份 amp 用 3 至 5a 電之麻。

可以與AMP TV BDP用同一排蘇嗎? <--- 你 amp + tv + bdp + sub 仔 max 扯電唔多過 13a 咪得羅。
不過,你隻排蘇最好係經本港機電處檢定合格個D先好。

別人話十仔電源利用濾波電源會有反效果對嗎? <--- 師兄自己試一試咪知羅。

sunsun143 發表於 2014-2-9 22:31

小弟今日心得兩位老師教育,謝謝{:8_403:}
那想請教第一部應從那一PART開始入手,206 2>PC>>FUSE>HDMI>十仔線 對嗎?

plnl88 發表於 2014-2-9 22:41

sunsun143 發表於 2014-2-9 22:31 static/image/common/back.gif
小弟今日心得兩位老師教育,謝謝
那想請教第一部應從那一PART開始入手,206 2>PC>>FUSE>HDMI>十仔 ...

一定要揀先後,我會買 206-2 先。

Samson2011 發表於 2014-2-9 23:15

入206-2 無後悔。我都用緊。

ballgor 發表於 2014-2-9 23:22

我話香港金像奬音效得主同我講呢條用係十仔度潛得好深你信唔信?我自己就用緊!

sunsun143 發表於 2014-2-9 23:26

既然係甘就206 2 先啦,那老師們會唔會用206 2跟機線~定紅腸{:8_401:}

plnl88 發表於 2014-2-9 23:58

sunsun143 發表於 2014-2-9 23:26 static/image/common/back.gif
既然係甘就206 2 先啦,那老師們會唔會用206 2跟機線~定紅腸

? 老師?{:6_141:}
206-2 條跟機電源線師兄你忘記佢罷啦。
之前試過 用 isolink, AET HHS, MIT, 紅腸去插佢。
以 isolink 最平,亦有效果。不過,香港無哂貨。要去二手區搵或外國網購了。
效果最好係紅腸,但貴。
或者師兄可試下 Gigawatt LCY II。平D。岩 classic 人。
有一說話最好過 2m 2。D 聲會更通透。但,此說未經証實。
小弟淨係試過呢幾條乍。

regact 發表於 2014-2-10 09:30

晶爺話齋, 206-2真係好敏感, 食條好D既腸唔怕而且一條益全家, 紅腸以外既選擇仲有, 不過冰紅+屎呢 你問晶爺就知C/P值爆哂分, {:6_175:}

gikifk 發表於 2014-2-10 14:18

regact 發表於 2014-2-10 09:30 static/image/common/back.gif
晶爺話齋, 206-2真係好敏感, 食條好D既腸唔怕而且一條益全家, 紅腸以外既選擇仲有, 不過冰紅+屎呢 你問晶爺 ...

又放毒喇.......................走先{:6_243:}
頁: 1 [2] 3 4 5
查看完整版本: AMP及十仔電源線

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。