《林中小屋》

導演:鄧特希
主演:「宅男女神」李昕嶽、王宗堯、雨僑

大陸上映日期:2014-2-14

2xn67B5ElNE

teddyng637 發表於 2014-2-9 05:35

套戲好激喎 {:6_178:}{:6_178:}

teddyng637 發表於 2014-2-9 05:35 static/image/common/back.gif
套戲好激喎

強國版夜浦! {:8_390:}

bigair 發表於 2014-2-10 00:09

香港拍得到的,強國一樣可以拍到

bigair 發表於 2014-2-10 00:09 static/image/common/back.gif
香港拍得到的,強國一樣可以拍到

轉載: 【強國爛片抄《夜蒲》海報】陳宛蔚一時撐 一時鬧?
http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20140207/52164815

嚟緊內地會有一套電影,叫做《林中小屋》根據電影嘅介紹,佢話係一套愛情懸疑電影,但睇到條預告,真係一啲懸疑嘅感覺都冇,只聽到強勁嘅酒吧音樂,睇唔到畫面乜滯,剩係見到啲男女角色係到攬嚟攬去,錫嚟錫去,真係唔知做咩。咦,啲音樂咁似《喜愛夜蒲》嘅?唔通《夜蒲3》終於可以喺強國播,但改咗名叫《林中小屋》?

再睇埋呢張《林中小屋》海報,wowowow,同《喜愛夜蒲3》相似度有80%,無論係字款、用色顏色、男男女女疊埋一堆,同埋要大家好似「側頭貓」咁欣賞張海報嘅匠心獨運,都一模一樣。

最搞鬼仲係,呢套《林中小屋》,無論劇照定海報,每一張都有大大隻字寫住「喜愛夜蒲」,仲要用好搶眼嘅淺藍色字,一眼就睇得好清楚,但留心一睇「喜愛」同「夜蒲」兩組字下面,有兩組用暗紅色字、仲要係細字型咁寫住「更潮」同「更激」,即係話其實係寫住「喜愛更潮,夜蒲更激」。咁鬼似嗰啲藥材舖呃錢(一斤變一錢)嘅?

抽水抽到盡?都未夠,就連演員都用埋《喜愛夜蒲3》嘅雨僑。為咗抽水,真係可以去到幾盡啊?

錢國偉嘅女朋友陳宛蔚,見到呢一個抽水咁勁嘅電影,呢幾日就喺微博到罵爆呢套戲,仲洗版式咁分享咗畀好多人,佢話:「這套《林中小屋》是驚慄戲,沒有香港的蘭桂坊,沒有夜蒲!希望大家小心,不要被《林中小屋》這些無良商人,監製和發行商騙到!請大家幫忙轉發。」

但再睇返陳宛蔚再早少少嘅微博,反應又唔同喎。本月2號,佢仲咁樣打微博:「哈哈,對呀!前幾天碰上一個內地導演,說《夜蒲3》將會在2月14內地上映,嚇壞了!翻查之下,發現電影《林中小屋》原來很有創意地抄襲了《喜愛夜蒲》的海報,還巧妙地用上『喜愛夜蒲』這四隻字,來宣傳這套驚嚇電影,怪不得了!感恩錢國偉的夜蒲真成功,但各位想看夜蒲的朋友就請別被誤導呀!」

兩日之後,陳宛蔚又更新微博,寫道:「支持支持!《林中小屋》是一套驚慄片。」究竟陳宛蔚係曲線定係直線呀?

bigair 發表於 2014-2-10 01:27

朗 發表於 2014-2-10 00:54 static/image/common/back.gif
轉載: 【強國爛片抄《夜蒲》海報】陳宛蔚一時撐 一時鬧?
http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtim ...

強國的強項,老番{:6_238:}

good88690 發表於 2014-2-10 11:06

睇名我中以為係之前套西片...............
頁: [1]
查看完整版本: 《林中小屋》

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。