原明 發表於 2014-2-6 10:48

VictorTo 發表於 2014-2-6 10:21 static/image/common/back.gif
beyer 770 pro 80 ohm
易推,聲音不錯,好似熊仔都有得試
約1.7k抵玩

呢隻都好。不過有不直,可以玩得更好{:6_149:}

GaryNew 發表於 2014-2-6 11:27

701 HD600 DT880都係開放式啊。

jasonfoknxu 發表於 2014-2-6 11:34

GaryNew 發表於 2014-2-6 11:27 static/image/common/back.gif
701 HD600 DT880都係開放式啊。

Shure SRH1440 都係,即係表示隔音唔 ok,會漏音?{:6_156:}
咁開往電視聽歌會點?{:6_194:}

stevenyu2000 發表於 2014-2-6 13:02

Q701, HD600 哩D唔使諗, 先唔講部802推唔推得好, 只係里兩隻開放式黎架, 隔音能力自己諗, 除非你睇电視時mute左

GaryNew 發表於 2014-2-6 13:12

可以試下Beyer T70 250ohm or 70p 32ohm這是封閉式
小弟出門用770/80,家用HD600

jasonfoknxu 發表於 2014-2-6 15:32

有冇師兄試過 Shure SRH940?人聲前同正嗎?{:6_141:}

P.S. 940 用布/絨毛依類質地會舒服 D~{:6_228:}

Andykong 發表於 2014-2-6 15:32

我都以為自已睇錯,一開始話係 close back, 但跟住就大部份講 open cans.

呢度有個 close back list 你可以參考下,有 D 香港無乜代理,但你有親友在北美,易辦事啦!
http://www.innerfidelity.com/category/full-sized-sealed-headphone-reviews

原明 發表於 2014-2-6 16:38

係喎—要close back見師兄揀左hd600以為無所謂tim。{:6_176:}
940聽過但自己唔啱口味…{:6_147:}
師兄自己聽下好d。周圍都有得試。

jasonfoknxu 發表於 2014-2-7 01:25

唔通我要求好高?{:6_136:} 好似冇咩選擇...{:6_125:}

leoLJ007 發表於 2014-2-7 02:39

三千下我覺得 飛記x1 最好
包圍感,舒服
但開放式……
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 尋人聲前人聲正封閉式大耳牛 2.5k budget 求人聲神器!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。